Eesti parim noortalunik on Martnast pärit Dirgis Jõemaa

Parim noortalunik Dirgis Jõemaa.
Parim noortalunik Dirgis Jõemaa.

Eile selgitati Türi lillelaadal parimaid noori talunikke. Parimaks valitud Dirgis Jõemaa on pärit Martnast. Jõemaa lõpetas 2014. aastal Martna kooli.

Dirgis Jõemaa õpib praegu Järvamaa kutsehariduskeskuse teisel kursusel. Ta pälvis ka parima noore taluperenaise tiitli.

Jõemaa sõnul tuli nii parima noortaluniku kui parima noore taluperenaise tiitli võitmine talle ootamatult, kuigi põllumajandusega on ta kokku puutunud varasest noorusest. „Läksin põllumajandust õppima, sest perel on veisekasvatustalu,“ rääkis ta. „Soovitaksin kindlasti inimestel kaaluda maale elama asumist – siin on tore ja rahulik, igaüks saab endale ise toitu kasvatada ning kõik on puhas.“

Noortaluniku kompleksvõistlusel pandi proovile teadmised, kiirus ja oskused kümnel võistlusalal: väetiste külvinormi arvutamine, või valmistamine purgis, koduloomade ja -lindude sõnniku tundmine, veiste eluskaalu määramine, traktori täpsussõit, põllu suuruse määramine sammudega, ajalooliste tööriistade tundmine ja viljakoti kaalumine, lillede istutamine kasti, lüpsimasina hooldus ja põllutööriistade haakimine traktorile.

2 Responses to "Eesti parim noortalunik on Martnast pärit Dirgis Jõemaa"

 1. Martnast   21. mai 2016 at 12:28

  Mul on lausa häbi sellist artiklit lugeda. Kallis Ivar Soopan, ennem, kui midagi põlve otsas kokku nikerdad, siis palun tutvu ka, millest kirjutad. Ei ole mitte Digris, vaid on DIRGIS Jõemaa.
  Kirjavead võiks ka ära parandada!

  Vasta
 2. Ivar Soopan   21. mai 2016 at 21:48

  Jah, kahjuks ma ei tunne kõiki Martna inimesi ja minuni jõudnud pressiteates oli tema kirjapilt vale ja sellest läkski käibele vale variant. Dirgis andis sellest õnneks ise teada ja viga sai parandatud. Mul on ka häbi. Ka parastajate pärast.

  Vasta

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.