Paslepas põles korstnas tahm

20. mail kell 10.43 teatati häirekeskusele tahmapõlengust Noarootsi vallas Paslepa külas. Päästjate saabudes oli põleng korstnas kustunud.

Pärnumaa:

22. mail kell 20.58 sai häirekeskus teate põlengust Vändras Vanal tänaval. Päästjad selgitasid välja, et põles 1×1 meetrit seinaäärt. Tulekahju kustutati.

22. mail kell 19 teatati häirekeskusele korteripõlengust Pärnus Karusselli tänaval. Teataja sõnul töötas korteris suitsuandur, suitsulõhna tunda ei olnud. Päästjad sisenesid korterisse ning leidsid eest pliidil kõrbeva toidu. Korteriomanikku kodus sel hetkel ei olnud. Toit kõrvaldati pliidilt ning lõpuks koju jõudnud korterielanikule tehti selgitustööd ohtudest, mis võivad toidukõrbemisega kaasneda.

21. mail kell 15.34 sai häirekeskus teate korteripõlengust Pärnus Laial tänaval. Teataja sõnul töötas korteris pikemat aega suitsuandur ning ukse lähedusest oli tunda suitsulõhna. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et korteris kedagi ei viibinud ning süttinud oli prügikotti ladustatud tuhk. Päästjad kustutasid põlengu.

Päästeamet tuletab meelde, et prügikott ega ka plastmassist ämber ei ole koht tuha ladustamiseks. Süttinud tuhast oleks võinud alguse saada väga suur tulekahju, mis oleks hävitanud nii korteri kui ka halvemal juhul terve maja. Hea meel on tõde, et korteris oli suitsuandur, mis andis varakult ohust teada naabritele, kes sellele ka õigesti reageerisid. Nuriseda saab ehk vaid teatamisaja üle, sest 30 minutit on väga pikk aeg ja selle aja jooksul võib tulekahju areneda väga suureks.

21. mail kell 10.47 sai häirekeskus teate kahtlasest kotist Pärnus Rõugu tänaval. Päästjad selgitasid välja, et tegemist oli naiste käekotiga milles olid saapad.

20. mail kell 15.43 kutsuti päästjad appi liiklusõnnetusele Halinga valda Loomse külla, kus oli toimunud kahe sõiduki kokkupõrge. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et õnnetuse tagajärjel on liiklus takistatud. Politsei saabumiseni reguleerisid liiklust Pärnu-Jaagupi vabatahtlikud päästjad. Pärnu-Jaagupi kutselised päästjad puhastasid sõidutee.

Järvamaa:

23. mail kell 2.14 teatati häirekeskusele tulekahjust Paides Laial tänaval. Päästjad selgitasid välja, et põles mahajäetud elumaja. Tulekahju likvideeriti kell 2.32.

22. mail kell 15.28 sai häirekeskus teate kulupõlengust Roosna-Alliku vallas Viisu külas. Päästjad kustutasid umbes 10 ruutmeetrit põlevat pinnast, mis esialgsel hinnangul võis süttida traktori sädemest.

22. mail kell 22.17 teatati häirekeskusele põlengust Türil Viljandi tänaval. Teataja sõnul põles midagi vana metsakominaadi läheduses. Päästjad selgitasid sündmuskohal välja, et põles autovrakk. Põleng kustutati.

Lääne-Eesti pommigrupp:

22. mail kell 18.42 teatati häirekeskusele, et Pärnus Suur-Jõe tänaval oli kuulda olnud kahte plahvatuse sarnast heli. Sündmusele reageerisid päästjad, demineerijad, politsei ja kiirabi. Sündmuskohale jõudes äratas esimesena kahtlust tünni sisse tehtud lõke, kus põletati plastikut ja prahti, see likvideeriti. Edasine koostöö toimus politsei välijuhi ja demineerijatega. Suheldes erinevate tunnistajatega ja läbi kammides haljasala, leiti üks koht, kus tõenäoliselt võis plahvatus toimuda. Demineerijad asitõendeid lõhkematerjali plahvatuste kohta ei leidnud.

22. mail kutsuti Lääne-Eesti pommigrupi demineerijad Saaremaale Liigalaskme külla, kus puu saagimise käigus oli leitud lehtede alt vene päritolu 45 mm lasukomplekt. Demineerijad transportisid leiu hävituskohta ning hävitasid selle seal.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.