Kogu nädal tuleb üle 20-kraadise soojaga, vaid reede on pisut jahedam

F: Rita Helisma.
F: Rita Helisma.

Teisipäeval (24.05) moodustub Soome ja Karjala kohale kõrgrõhkkond ja selle serv katab Eestit. Ilm on sajuta ja laialdaselt selge taevaga. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 6..11, päeval 20..25, meretuulega rannikul kuni 15°C.

Kolmapäeval (25.05) ulatub Skandinaaviast Läänemere äärde kõrgrõhkkonna serv, ida poolt riivab aga Eestit madalrõhkkonna serv. Kahe rõhuala piirimail on päeval hoovihma võimalus kohati 50%, Kagu- ja Kirde-Eestis kuni 75%. Tuul puhub põhjakaarest ja päeval saartel tugevneb veidi. Õhutemperatuur on öösel 7..12, päeval 20..25, meretuulega rannikul kuni 15°C.

Neljapäeval (26.05) muutub idapiiri taha jõudnud madalrõhkkond mõjusamaks. Öösel võib kohati hoog vihma tulla, päeval on sajuhoogude võimalus mandril 50-75%, saartel veidi väiksem. Tuul puhub põhjakaarest ning saartel ja looderannikul ulatuvad puhangud 12 m/s. Õhutemperatuur on öösel 8..13, päeval 18..23°C, meretuulega rannikul on paar-kolm kraadi jahedam.

Reedel (27.05) püsib madalrõhkkonna serva mõjul vihmahoogude tõenäosus 50% ringis. Põhjakaare tuul on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel 8..13, päeval 14..19°C, kus päikest enam, seal võib kraad-paar kõrgemale tõusta.

Laupäeval (28.05) püsib madalrõhkkond Eesti vahetus läheduses, kuid on tasapisi hääbumas. Öö on suurema sajuta, päeval tuleb kohati hoog vihma. Tuul vaibub ja on muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 7..12, päeval 18..22°C.

Pühapäeval (29.05) madalrõhkkonna mõju maalähedases õhukihis väheneb. Kuid kõrgemal atmosfääris on Läänemere kohal madalrõhkkond, mis soosib päevaste rünksajupilvede arengut, millest kohati hoovihma sajab. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 7..12, päeval 20..24°C, briisituulega rannikul on jahedam.

Esmaspäeval (30.05) püsib Eesti kohal soe õhumass, milles olevast niiskust areneb päeval kohati rünksajupilvi. Õhutemperatuur on öösel 9..14, päeval 20..26°C.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.