Noarootsis süttis lõkkest puiduhunnik

24. mail kell 18.12 sai häirekeskus teate põlengust Noarootsi vallas Hosby külas. Teataja sõnul põles umbes 3-4 meetri kõrgune lõke, mis oli süüdanud läheduses oleva puiduhunniku. Päästjad kustutasid põlengu kella 19.18 paiku.

Saaremaa:

25. mail kell 2.25 kutsuti päästjad appi Kuressaarde Tolli tänavale, kus teataja sõnul jooksis elumaja lähedusest maa alt vett. Sündmuskohal selgitati välja, et ilmselt oli tegemist veetoru lõhkemisega. Päästjad otsisid üles võimaliku veekraani, mille nad sulgesid.

Raplamaa:

24. mail kella 14.41 paiku käisid päästjad kustutamas põlevat traktorit Vigala vallas Kausi külas. Tulekahju kustutati kell 15.22, traktor hävines tules täielikult.

Pärnumaa:

24. mail käisid päästjad abis kahel liiklusõnnetusel. Pärnus Riia maanteel olid kokku põrganud kaks sõiduautot ning Tihemetsas sõiduauto ning veoauto. Mõlemal juhul eemaldasid päästjad sõidukitelt süttimisohu ning katsid sõidukitest väljavoolanud õli absorbendiga.

Järvamaa:

24. mail kella 19.32 paiku teatati häirekeskusele, et Paides Ristiku tänaval on kortermaja korterist kuulda suitsuanduri heli. Teataja oli ka korteri uksele koputanud, kuid keegi ei vastanud. Sündmuskohale jõudes selgitasid päästjad välja, et pliidile oli unustatud toit, mis kõrbes.

Tuletame kõigile meelde, et toidutegemise kõrvalt ei ole mõistlik tegeleda teiste asjadega. Pliidile unustatud toit võib süüdata lähedalasuvad kergestisüttivad materjalid – käterätikud, pajalapid, kardinad, köögipaberirulli jne. Edasi võtab tuli juba suuna suuremate põlevmaterjalide suunas ning õnnetus on siis juba juhtunud ja tegeleda saab vaid tagajärgedega. Lepime nii kokku, et kui teeme süüa, siis teemegi süüa. Kui on vaja midagi muud teha, siis katkestame toiduga tegelemise, tõstame pannid-potid pliidilt.

Hea on selle sündmuse puhul siiski see, et olemas oli suitsuandur, mis vähemalt naabritele ohust märku andis ning nemad sellele ka reageerisid. Hea oleks, kui toidu pliidile unustanud korterielanik nüüd läheks ja tänaks oma majanaabreid, kes päästsid nii tema kui ka ülejäänud maja halvimast.

Lääne päästekeskus

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.