Laupäeval Lihulas peetaval Läänemaa laulupeol osaleb 39 koori

Lihula lauluväljak.
Lihula lauluväljak.

Sel laupäeval, 28. mail on Lihula linnusemägi laulupeoliste päralt. Läänemaa laulupidu, mis kannab sel korral nime”Õhtu ilu”, toob lavale 39 koori 700 lauljaga, kirjutab Lihula Teataja. Ühtlasi tähistatakse seekordse peoga 120 aasta möödumist  Läänemaa esimesest laulupäevast.

Läänemaa laulupidu peetakse teist korda järjest Lihulas. Läänemaa rahvakultuurijuhi Marju Viitmaa sõnul on Haapsalu linnuseõu laulukooridele liiga suur. „Ühendkoor ühendkooriks, aga kui meil maakonnas tegutseb ainult üks meeskoor, kaob ta lavale ära,” rääkis ta.

Viitmaa hinnangul sobib Lihula linnusemäe lava laulupeoks ideaalselt ja samal arvamusel olid ka eelmisest Lihula laulupeost osavõtjad.

“Õhtu ilu” kunstiline juht on Ulrika Grauberg, liigijuhid Inge Sinimeri, Kirsti Tammeniit, Sirje Kaasik, Pille Saatmäe ja Ulrika ise. Üles astub 36 maakonna koori, kellest kõige rohkem, 15, on mudilaskoore, ning Haapsalu puhkpilliorkester.

Lisaks on osalemas kolm külaliskoori, kellest kaks on Läänemaa ainsa meeskoori, Lihula meeskoori sõpruskoorid: Runo Tallinnast ja Mihkel Lüdigi meeskoor Pärnust. Kolmas külaline on Pärnu segakoor Endla, mille dirigent Toomas Voll dirigeerib kahte enda kirjutatud laulu.

Kokku astub lavale 700 lauljat ja vahepaladega esinevad noorterühma Läki Tantsule rahvatantsijad. Lauljaid saadab Läänemaa muusikutest moodustatud saateansambel. Loomulikult ei möödu ükski laulupidu ilma traditsioonilise rongkäiguta, mis algab tänavu kell 17.30 ja kus teeb muusikat Hanila laulu- ja mänguseltsi kapell. Laulupeo proovidega alustatakse juba laupäeva hommikul kell 9.

Loe pikemalt laulupeo ajaloost Lihula Teatajast.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.