Läänemaa JK Haapsalu võitis kodus liiga liidrit 4:1

F: Oliver Tsupsman / Oliveri pildistused.
F: Oliver Tsupsman / Oliveri pildistused.

Pühapäeval, 12. juunil võõrustas Läänemaa JK Haapsalu Eesti jalgpalli meistrivõistluste III liiga lääne tsooni X vooru kohtumises FC Nõmme Unitedi duubelmeeskonda, kes kohtumisele tulles oli kõik oma 9 liigamängu võitnud väravatevahega 55:17.

Läänemaa JK Haapsalu oli mängule minnes liigatabelis kolmandal kohal 21 punktiga ja seda väravatevahega 31:4. Võib öelda, et vastamisi läksid liiga parim rünnak ja parim kaitse.

Mäng algas läänlaste poolt kahe kiire eksimusega, mis kiirelt ära karistati. Lahtimängust kaotati pall nõmmekatele ning see mängiti paremale äärele Timo Erkki Huttunenile, kes leidis tsenderdusega tagumises postis vabaks jäetud Kenno Muraveiski, kes palli terava nurga alt väravasse suunas – 0:1 FC Nõmme Unitedi duubelmeeskonnale.

Läänemaa aga toibus varajasest šokist kiiresti. Juba kaks minutit hiljem tabas Dmitri Maksimovi pealelöök väravavahi tõrjest posti ning järgnevast nurgalöögist saatis Leonid Bragin pealelöögi napilt üle värava.

Kümnendal minutil jõuti viigiväravani. Läänemaa puurilukk Hendrik Siht püüdis enda karistusalas vastaste tsenderduse, mängis selle kiirelt lahti Artur Mattole, kes palliga pisut tõusis ning leidis seejärel läbisöödu Andres Proosväljale. Nõmme Unitedi kaitsjal ei olnud Proosvälja kiiruse vastu midagi pakkuda ning Läänemaa ründaja, jõudes väravale piisavalt ligidale, sooritas pealelöögi, mis esiposti kõrvalt sisse läks – 1:1.

Minut hiljem läks Läänemaa juba kohtumist juhtima, kui Matto pika söödu tõttu kaitseliini seljataha jooksid omavahel kokku Nõmme väravavaht Herman Yermakou ja keskkaitses mänginud Nõmme esindusmeeskonna väravavaht Oliver Ani. Pall põrkus viimase peast Proosväljale, kes sai palli tühja väravasse veeretada – 2:1 Läänemaale.

Sealt edasi said nõmmekad palli paremini veerema ning mänguliselt domineeriti kuni vaheajale minekuni. Napilt lendas Läänemaa väravast mööda Robert Veskimäe karistuslöök ning kolmel korral päästis Läänemaad Hendrik Siht õigeaegsete väljatulekute ning ühe tõrjega.

Teisel poolajal tekkis võimalusi mõlemale poole, ent pallivaldamine jäi endiselt Nõmme Unitedile. Kohe teise poolaja alguses tabas Veskimäe tsenderdus Läänemaa värava latti, kust pall edasi otsaauti maandus.

Väga hea võimalus Läänemaa poolelt oli Karmo Einmannil, kes lõikas palli Nõmme keskkaitsjalt ning pääses väravavahi Yermakouga üks-ühele, kuid viimase tõrje päästis Nõmme Unitedi veel suuremasse kaotusseisu jäämast.

Kaks head võimalust oli Nõmmel ka nurgalöökidest, kus esimese puhul sai löögile Mark Kolosov, kes mängis veel kaks aastat tagasi Läänemaa JK Haapsalu ridades, ning teise puhul puhastas palli väravajoonelt keskkaitsja Bert Rotberg.

Kaheksa minutit enne mängu lõppu sündis mängu parim hetk, kui Läänemaa väravavaht sooritas enda karistusalast pika väljalöögi Nõmme värava suunas. Pall põrkus esmalt üle Nõmme kaitsjate ning seejärel Proosvälja pressingu tõttu ka üle Nõmme väravavahi ja sealt otse väravasse – 3:1.

Mängu viimasel minutil lõi värava ka vahetusest sekkunud 17-aastane Sten-Mark Alberg pärast pikemat pusimist vastase karistusalas koos Nõmme kaitsjatega. Lõppskoor: Läänemaa JK Haapsalu 4:1 FC Nõmme United II.

Läänemaa JK Haapsalu koosseis: Hendrik Siht, Karel Saarkopli, Jako Kariste, Bert Rotberg, Kaarel Koel, Morten Saar, Leonid Bragin, Artur Matto, Andres Proosväli, Karmo Einmann, Dmitri Maksimov. Vahetusest sekkusid Rivo Reinsalu ja Sten-Mark Alberg.

Läänlased on nüüd III liiga lääne tsooni grupis pärast kümmet mängu teisel kohal 24 punktiga, 3 punkti maas FC Nõmme United II-st.

Kolmandal kohal asuval Raplamaa JK-l on 21 punkti, kuid on pidanud seni vaid kaheksa kohtumist. Mõlema mängu võidu puhul on neil võimalik tõusta Nõmmega samale pulgale, kuid omavahelise mängu kaotuse tõttu jääksid nad teisele kohale.

Läänemaa JK Haapsalu kevadringi viimane liigamäng on tuleval laupäeval, kui sõidetakse külla maakonnarivaal Lihula JK-le. Kohtumine toimub 18. juunil algusega kell 14 Lihula kooli staadionil.

Bert Rotberg

Foto: Oliver Tsupsman / Oliveri pildistused

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.