Elektrivarustus on taastatud 26 000 majapidamisel

Täna hommikul kella 9 seisuga oli Elektrilevi tööpiirkonnas vooluta 5190 majapidamist. Öö ja eilse päeva jooksul on elektrivarustus taastatud 26 523 kliendil.

Kõige rohkem oli elektrita majapidamisi Võru-, Põlva-, Valga-, Tartu-, ja Pärnumaal. “Enamus ulatuslikke rikkeid loodame kõrvaldada ja suuremale osale klientidele vooluühenduse taastada tänase päeva jooksul,” hindas töid Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Aivar Sõõru. “Mõistame, et voolu kadumine põhjustab palju ebamugavust ja teeme parima, et elekter võimalikult kiiresti tagasi tuua.”

Üle Eesti on kokku rikkeid kõrvaldamas 59 Elektrilevi ja elektriehitusettevõtete rikkemeeskonda. Kõik tormist põhjustatud rikked on kõrvaldatud või saavad täna kõrvaldatud kuues maakonnas. Kõik teadaolevad rikked on kõrvaldatud Saaremaal ja Hiiumaal. Lähiajal kõrvaldatakse viimased rikked ka Harjumaal, Raplamaal, Lääne-Virumaal ja Viljandimaal.

Elektrilevile teadaolevatest riketest saadab ettevõte ise klientidele SMS-teate. Ettevõte palub helistada rikketelefonile 1343 vaid siis, kui klient ei ole rikkega tegelemisest teavitavat sõnumit saanud. Nii saab kõnekeskuse kaudu teenindada operatiivsemalt neid kliente, kelle elektrikatkestuse kohta Elektrilevi juhtimiskeskusel info puudub.

Maas vedelevat või katkenud elektriliini märgates helistage kohe Elektrilevi rikketelefonil 1343. Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega neid puudutada, kuna juhtmed võivad olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi isegi 10 meetri raadiuses.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.