Küsitlus: Marina Kaljurand on ülekaalukalt populaarseim kandidaat presidendi kohale

Marina Kaljurand. F: Lawrence Jackson.
Marina Kaljurand. F: Lawrence Jackson.

Rahva kestva poolehoiu tuules purjetav välisminister Marina Kaljurand on saavutanud tipu: hoolimata uute intrigeerivate presidendikandidaatide püünele tõusmisest, on ta praegu armastatuim nii meeste kui ka naiste, eestlaste kui ka venelaste, kogenute ja noorte seas, kirjutab Postimees.

Postimehe tellitud ja uuringufirma TNS Emori korraldatud küsitluse esindusliku – 1375 vastajat vanuses 15–74 aastat – valijahulga puhul on Kaljuranna numbrid muljetavaldavad. Oma üldise toetusega, mis on 25 protsenti kõigist vastajanutest, jätab ta teisel kohal oleva Keskerakonna esimehe, altkäemaksu kahtlustuse vaevas piinleva Edgar Saviaare 14 protsendiga kaugele maha.

Kuna Savisaarest ei saanud Keskerakonna ametlikku presidendikandidaati, siis tuleb silmas pidada ka Kaljurannale järgnejaid. Isamaa ja Res Publica liidu (IRL) toetussõnadega presidendivalimistega liitunud endine õiguskantsler Allar Jõks järgneb Kaljurannale 11 protsendiga. Täpselt samasuure skooriga seisab Jõksi kõrval Reformierakonna auesimees Siim Kallas, kes näitas kevadel esimesena üles valmisolekut presidendiks saada.

Pikemalt loe Postimehest.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.