Läänemaa JK Haapsalu võitis Tartu Ülikooli Faunat ja jõudis Väikese karika veerandfinaali

Läänemaa JK Haapsalu sai vaevaliselt jagu terve kohtumise kahemehelises vähemuses mänginud Tartu Ülikool Faunast.

F: Oliver Tsupsman / Oliveri pildistused
F: Oliver Tsupsman / Oliveri pildistused

Väikese karika ehk madalamate liigade karika esimeses 1/8 finaali kohtumises võõrustas Läänemaa JK Haapsalu laupäeval, 26. juunil Haapsalu linnastaadionil Tartu Ülikool Faunat.

Mõlemad meeskonnad mängivad liigajalgpalli III liigas, läänlased lääne tsoonis ning tartlased lõuna tsoonis. Teel karikavõistluste 1/8 finaali alistasid läänlased 7:2 JK Rapla Lokomotiiv/Atli ja 4:1 Tallinna FC Eston Villa. Tartlased 4:0 FC Toompea, 7:3 Rumori Calcio Tallinna ja 1:0 FC Kose.

Raske öelda, kas fakt, et Fauna tuli kohtumisele 9 mängijaga oli Läänemaa jaoks mängu alguses positiivne või negatiivne. Terve kohtumise vältel valdas palli Läänemaa, kuid väravavõimalused olid rasked tulema ning tihti lõppesid rünnakud pettumust valmistava söödu või pealelöögiga.

Fauna ohtlikuimad võimalused sündisid karistuslöökidest, kus oli võimalik õhujõude vastase karistusalla viia. Väravasuud otseselt aga ei ohustatud.

Avapoolajal suutsid läänlased ülekaalu ära kasutada ning kaks väravat lüüa. 1:0 värava lõi Talis Tamm, kui oli keskväljalt tõusnud karistusala lähistele, kus Andres Proosvälja söödu ühe puutega värava alla nurka lõi.

2:0 värav sündis samuti Proosvälja söödust, kui vahetusest sekkunud Kristo Enn palli paarilt meetrilt tühja väravasse lüüa sai.

Teisel poolajal valdas Läänemaa palli ehk isegi veel rohkem, kuid endiselt kindlaid väravalöömise olukordi luua ei suudetud. Läänemaa kaitseliin, kes oli seni hästi toime tulnud Fauna kontrarünnakute üritustega, pidi siiski ühe palli väravast välja korjama.

Esmalt mängiti kaval tõste kahe keskkaitsja vahelt ning seejärel suudeti pärast väikest pusimist väravavahi ja äärekaitsjate vahel pall väravasse sutsata – 2:1 ning sellisel seisul ka kohtumine lõppes.

Võit viib Läänemaa edasi Väikese karika veerandfinaali, kus tulevane vastane on veel välja selgitamisel.

Läänemaa JK Haapsalu mängis koosseisus: Siim Pikkaro, Karel Saarkopli, Jako Kariste, Bert Rotberg, Kaarel Koel, Leonid Bragin, Aare Avila, Talis Tamm, Andres Proosväli, Martin Salf ja Karmo Einmann. Vahetusest sekkusid Kristo Enn, Artur Matto ja Morten Saar.

Pärast tänast läheb Läänemaa JK Haapsalu lühikesele suvepausile. Praeguse seisuga toimub järgmine mäng 28. juulil, kui sõidetakse III liiga XII voorus külla JK Kernu Kadakale. Tõenäoliselt on enne liigamängu ka Haapsalus sõpruskohtumine Pirita JK Reliikviaga 23. juulil.

Bert Rothberg

Foto: Oliver Tsupsman / Oliveri pildistused

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.