Euroopa kiirendusvõistluste karikasarja etapp jõuab esimest korda Eestisse

F: Kristjan Pokk
F: Kristjan Pokk

Tuleval nädalavahetusel peetakse Kiltsi lennuväljal kiirendusvõistlus, mille raames jõuab esimest korda selle spordiala ajaloos Baltimaadesse Euroopa suurim karikasari, mis on mujal Skandinaavias juba ülimalt populaarne.

EDRS (European Drag Racing Series) on ürituse korraldaja Kaarel Orase sõnul Euroopa suurim kiirendusvõistluste karikasari. “Eesti on antud hetkel ainus riik Baltimaadest, kes vastab EDRSi poolsetele tingimustele nii tehniliste reeglite kui ka oskuste poolest,” ütles Oras uhkusega.

EDRS sarja tulekut Eestisse võiks võrrelda näiteks Rally Estonia arenguga, kus astuti järjest rahvusvahelise areeni poole. “Nädalavahetuse etapp on üks esimesi suuri samme sel teel,” lausus Oras. Ta peab võimalikuks, et kuigi esimesel korral ei osale Eestis kõik EDRS klassid, siis tulevikus tuleb ka see kõne alla.

Terve nädalavahetuse kestvatele võistlustele on oodatud kõik autospordihuvilised Eestist ning kaugemaltki. Kohale tasub tulla terve perega, sest sissepääsutingimused on soodsad ja tegemist-vaatamist jätkub kindlasti kõigile.

Piletiinfo:

1 päeva pilet – 10 EUR

2 päeva pilet – 15 EUR

Perepilet – 2 täiskasvanut ja x last (alla 18) – 15 EUR päev, 25 EUR 2 päeva

Alla meetri mehed/naised – tasuta

Võistluse ajakava:

Reede 01. Juuli

16:00 – Boksiala avatud

18:00 – Check- ja tehniline kontroll avatud

21:00 – Check- ja tehniline kontroll suletud

21:00 -…….. – Pit silence

Laupäev, 2. juuli

08:00 – 11:30 – Check-in ja tehniline ülevaatus avatud

11:00 – Väravad avatud pealtvaatajatele

12:00 – 18:00 – Kvalifikatsioonisõidud

21:00 – …….. – Pit Silence

Pühapäev, 3. juuli

10:00 – Väravad avatud pealtvaatajatele

11:00 – 15:30 – Eliminaatorisõidud

16:00 – ……… – Autasustamine

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.