Laulu- ja tantsupidu pidavad eestirootslased marsivad täna läbi linna

Eestirootslaste laulu- ja tantsupidu Haapsalus. F: Stockholmi Eesti huvikool.
Eestirootslaste laulu- ja tantsupidu Haapsalus. F: Stockholmi Eesti huvikool.

Eestirootslased ja nende järeltulijad kogunevad tänaHaapsalu piiskopilinnuse õuel, et kolmandal ühispeol laulda üheskoos kooridega Soomest, Rootsist, Eestist ja tantsida rannarootsi aladele iseloomulikke tantse.

Laulupidu algab palvusega toomkirikus kl 11, jätkub rongkäiguga Haapsalu tänavatel kl 12 ja laulupeoga kl 13 piiskopilinnuses. Pärast piknikupausi kl 16 alustab tantsupidu.

Palvuse eel kõlab toomkiriku tornis traditsiooniliselt trompetihääl, mis kutsub ühispalvusele. Seejärel suunduvad lauljad ja tantsijad Haapsalu tänavatele, et rongkäigus tervitada linnarahvast, misjärel algab laulupidu, kus mees- ja segakoorid laulavad sel korral isamaalisi laule. Tule ja kuula, kuidas kõlab “Ta lendas mesipuu poole” rootsi keeles.

Kavas on ka rannarootsi aladele iseloomulikku ja loomulikult hümnid, mis on kahes keeles kõlamas ligikaudu kolmesajast suust.

Tantsupeol esineb üle saja tantsija vanematest lasteni, kes tutvustavad rannarootsi alade tantsukultuuri. Piiskopilinnuse suurel õuel on avatud raamatu- ja käsitööturg ning näitus Rannarootsi muuseumi rannavaibast ehk aibotapet‘st. Pidu on tasuta.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.