Uunikumautodega Haapsalust ligi 8000-kilomeetrist reisi alustanud matkajad jõudsid täna tagasi Eestisse

Matkajad Itaalias. F: vanaisaauto.blogspot.com.ee
Matkajad Itaalias. F: vanaisaauto.blogspot.com.ee

Täna jõudsid Eestisse tagasi 14. juunil Haapsalust kahe Zaporožetsi ja ühe Žiguliga automatka alustanud üheksaliikmeline reisiseltskond.

Matkajad sõitsid läbi Läti ja Leedu Lõuna-Euroopasse. Umbes 8000-kilomeetrisel reisil jäid teele Poola, Tšehhi, Austria, Šveits, Itaalia, Saksamaa, Taani ja Rootsi.

15. päeval haigestus Itaalias kaks rändurit. “Kahjuks aga jäävad meist Itaaliasse maha kaks reisikaaslast,” teatas matkajate blogi. “Haigestunu tervis ei luba praegu autoga koju sõita ja õde jääb talle siia toeks. Loodame, et ka nemad saavad peagi koju.”

Vanade autoga oli teel ka rikkeid, kuid need said parandatud. Näiteks 17. päeval sõideti maha 745 km. Saksamaal murdus Zaporožetsi summuti üks toru pooleks ja kogu kupatus tahtis auto küljest irduda. “Lärm lärmiks, aga kui kiirteel minema lendab, siis on palju pahandust, seega pidime abi otsima. Leidsime remonditöökoja ja palusime keevitust. Öeldi, et eriti aega pole, aga siin on mees, kellega kaasa sõites asja korda saate. Läksime, sapik aeti garaaži Jaguari kõrvale upakile ja töö algas.
Mees mässas üle 2 tunni, keevitas, lihvis, puuris ja keermestas. Kui töö valmis oli võttis ja andis kõigile matkasellidele külmkapist pudeli jääteed. Sapika omanikul oli peas vaid üks mõte – see on elu kalleim sapika remont. Aga ei, härra ei tahtnud tasu ja soovis meile lihtsalt head reisi. Vot selliseid häid inimesi leidub,” kirjutatakse blogis.

Uunikumautodega matkajatele oli see kolmas pikk reis. Eelmisel aastal sõitsid nad kahe autoga läbi Läti ja Leedu kuni Kaliningradini kokku 2000 km.

2014. aasta suvel jõudsid üks Zaporožets ja kaks Žigulid Haapsalust Põhja-Norrasse Nordkappi. Pikkade automatkade korraldamise mõte tuli seiklejatel 2013. aastal, kui sapikaklubi käis sõitmas ümber Botnia lahe.

Loe automatkajate seiklustest siit.

 

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.