Piirivalvureil enne õnnetust terviseriket polnud, paat millelegi otsa ei sõitnud

Politsei- ja piirivalveameti sisekontrollibüroo juht Raul Vahtra ütles täna kahe piirivalvuri hukkumise juhtumit kommenteerides, et õnnetusse sattunud paadil polnud selliseid vigastusi, mis viitaks sellele, et see oleks millegi vastu põrkunud.

“Kohe pärast sündmust, kui me selle teate same, et läks sündmuskohale ka sisekontrollibüroo. Tegime ära paadivaatluse ja tuvastasime, et paadil puuduvad sellised vigastused, mis annaks arvata, et paat põrkas kokku suure objektiga (kivid, palk jne) Selle saame välistada,” vahendas Delfi pressikonverentsil rääkinud Vahtrat. “Tuul ei olnud tugev, laine ei olnud suur, vesi ei olnud külm. Tõenäoliselt ei sattunud paat õnnetusse ilmastiku tõttu.”

Ka ei tuvastatud, et kummalgi ametnikul oleks olnud selline terviserike, mille tõttu oleks nad surnud (nt infarkt ja insult). Mehed olid kained ega sattunud ka rünnaku ohvriks.

Loe pikemalt Delfist. 


 28. juuni õhtul juhtus Haapsalu lähistel mereõnnetus, milles hukkus kaks merel patrullinud piirivalvurit. Politsei- ja Piirivalveamet avaldab sügavat kaastunnet hukkunud ametnike lähedastele.

Kella 19.15 ajal leiti Voosi kurgus kaldast paari kilomeetri kaugusel Haapsalu politseijaoskonna mootorpaat. Paadi mootor töötas, paat tiirutas koha peal ning meeskonda selle pardal ei olnud. Kella 19.45 ajal leiti paadi lähistelt uppununa üks piirivalvur ning kella 20.05 ajal ka teise ametniku surnukeha.

Üks hukkunutest oli üleminspektor Tarmo Kammer, kes töötas Lääne piirkonnas piirivalvurina 1996. aastast alates. Teine hukkunud ametnik oli komissar Renee Kark, kes töötas piirivalvurina piirivalve taasloomisest alates 1991. aastal ning sellest suurema osa Haapsalu kordonis.

Kaheliikmeline piirivalvurite meeskond läks merele eile kella 17 ajal ning nende ülesandeks oli patrullimine. Ühtegi väljakutset sel perioodil piirkonnas ei olnud ning enne õnnetusse sattumist ei tulnud meeskonnalt ka abikutset või muud informatsiooni.

Õnnetuse ajal oli merel ilm rahulik ja nähtavus hea. Mõlemal mehel oli seljas piirivalvuri varustusse kuuluv poolautomaatne päästevest, mis ühel hukkunul aktiveeritud ei olnud.

Õnnetusse sattus Haapsalu politseijaoskonna lahtise roolimajaga mootorpaat, mis on mõeldud merel patrullimiseks.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.