Kuritegevus langes esimesel poolaastal kaheksa protsenti

Justiitsministeeriumi koostatud kuritegevuse baromeetri järgi langes kuritegevus Eestis aasta esimeses pooles kaheksa protsenti. Kui 2015. aasta esimese kuue kuuga registreeriti 16 253 kuritegu, siis sellel aastal oli neid 14 946.

Kuue kuuga registreeriti Eestis kõige enam vargusi, kehalisi väärkohtlemisi, mootorsõiduki joobes juhtimisi ja kelmusi.

Olulisematest kuriteoliikidest langes võrreldes mullusega röövimiste arv 38%, varguste arv 19%, kehaliste väärkohtlemiste arv 8% ja liikluskuritegude arv 3%. Samas kasvas kelmuste arv 23%.

Tapmisi ja mõrvu koos katsetega registreeriti kuue kuuga 20, mis on ühe võrra vähem kui aasta varem samal perioodil. Vägivalla tagajärjel hukkunute arvu vähenemine on olnud Eestis kiire, veel 5 aastat tagasi registreeriti poolaastaga 40 tapmist.

Maakondadest vähenes registreeritud kuritegude arv enim Tartumaal (26%), Viljandimaal (19%) ja Harjumaal (14%). Kuritegude registreerimine on kasvanud aga Valgamaal (20%), Järvamaal ja Ida-Virumaal (kummaski 14%).

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.