Video: Eestlane sõitis oma masinaklassis välja uue maailmarekordi – 327 km/h

Eesti kiirendaja Andres Arnover tegi endale möödunud nädalavahetusel sünnipäevakingituse – mees sõitis oma Fordiga Mustangiga Nitro Alastaros Nationals 2016 võistlustel välja uue maailmarekordi, arendades kiiruse 327 kilomeetrini tunnis.

„See oli täielik üllatus!“ tõdes Arnover. Kõne Ameerikast tehti talle selle võimsa uudisega alles järgmisel päeval pärast sõitu. „Ei osanud kohe midagi vastata sellise uudise peale,“ ütles mees tagasihoidlikult.

Teda saab nüüd nimetada meheks, kes sõitis oma autoga nii kiiresti, et mitte keegi terves maailmas ei ole veel kunagi samasuguse autoga ja sama tüüpi mootoriga samasugust kiirust arendada suutnud. „Ja no sellest parem sünnipäevakingitus saaks olla ainult see, et rekord tuleks veel kiirema ajaga,“ lisas mees.

Estonian Drag Racing Associationi esindaja Kaarel Oras oli nii suurepärasest uudisest selgelt elevil. Ta nentis, et alati on tore tõdeda, et Eestimaal leidub tublisid ja tahtejõulisi inimesi, kes näevad kõvasti vaeva ja tasuks on olla oma valdkonnas maailma kiireim. „Ja loomulikult loob see jällegi Eestile positiivset kuvandit kogu maailmas.“

Andres Arnover loorberitele puhkama jääda ei kavatse. „Kahe nädala pärast on Rootsis võistlused, seal püüame veel paremat aega!“

Fotod: Matis Hint

1

F: Matis Hint
F: Matis Hint

 

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.