Marina Kaljurand tegi ettepaneku, et riigikogus kandideeriks presidendiks Siim Kallas

Reformierakonna presidendikandidaadiks pürgiv Marina Kaljurand ütles eile “Aktuaalsele kaamerale”, et annab Siim Kallasele võimaluse kandideerida presidendiks riigikogus ning palub vajadusel endale toetust valimiskogus.

Kaljurand ütles intervjuus, et Siim Kallas ja tema meeskond arvavad, et Kallasel on suurem toetus riigikogus, kuid Kaljuranda toetavad enda sõnul paljud kohalike omavalitsuste liikmed, vahendas ERRi uudisteportaal.

“Mina olen viimastel kuudel palju sõitnud mööda Eestimad ja kohtunud kohalike omavalitsustega ja võin väita, et lisaks avalikule toetusele on väga paljud kohalike omavalitsuste liikmed erinevatest erakondadest ja parteidevälised inimesed toetanud mind. Nii et mina tegin täna Reformierakonna juhatusele ettepaneku anda esimesena võimalus Siim Kallasele kandideerida riigikogus. Ja seejärel, kui ei peaks õnnestuma presidendi valimine riigikogus, siis ma palun, et Reformierakond, teised erakonnad ja parteidevälised valimiskogu liikmed toetaksid minu ülesseadmist valimiskogusse,” rääkis Kaljurand.

Loe Kaljuranna kirja Reformierakonna juhatusele siit.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.