Parima talutoidu tiitlile kandideerib 77 toodet

talutoit_soome_ehtsat_talutoitu_1200x1200px_prEestimaa Talupidajate Keskliidu poolt korraldatavale esimesele “Parim Talutoit 2016” konkursile esitati Eesti talutootjate poolt kokku 77 talutoodet veerandsajast talust.

15. juulil valiti kohvikus Kuusk Hernesto Parim Talutoit 2016 hindamiskomisjoni poolt välja alagruppide võitjad, kes osalevad finaalis. Üldvõitja ja alagruppide parimad kuulutatakse välja 30. juuli XXV Eesti Talupäevadel Jänedal.

Käesoleval aastal esimest korda toimuval Parim Talutoit 2016 konkursil osaleb 25 talupidamisest pärit 77 talutoodet. Parima talutoode valimisel hinnati nii talutoodete maitset kui ka talunike äriplaane, tootearendust ja turundust.

“Suur osalejate huvi näitab, et vaatamata turu keerulistele olukordadele panustavad Eesti talupidajad järjest enam kvaliteetsete ja maitsvate talutoodetele loomisesse,” ütles Eestimaa Talupidajate Keskliidu peadirektor Kaul Nurm. “Eestimaa talupidajad suudavad vaatamata tarbijate hinnatundlikkusele, investeerida toorearendusse ja pakkuda inimestele kvaliteetset, maitsvat ja enne kõike huvitavat kodumaist talutoitu.”

Parim Talutoit 2016 konkursile esitati erinevates kategooriates arvukalt tooteid:

Parim piimatoode (k.a. sõretoode) – 24 toodet
Parim pagaritoode – 9 toodet
Parim lihatoode – 3 toodet
Parim keedis – 17 toodet
Parim tervisetoode – 7 toodet
Parim jook – 5 toodet
Parim maius – 12 toodet

Parim Talutoit 2016 hindamisel osalesid Eesti Peakokkade Ühendusest Kadri Tran ja Heidi Pinnak, Nami-nami.ee portaali eestvedaja, toidublogija Pille Petersoo, ettevõtja ning saate Kapital kaasautor Mart Kuusk, toidukriitik ja blogija Margit Kirsipuu, Selveri ostudirektor Katrin Riisalu, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool pedagoog Marika Kaska, Eesti Maaülikooli lektor Tiiu Ohvril ning Eestimaa Talupidajate Keskliidu esindajad Leho Verk ja Kaul Nurm.

Eestimaa Talupidajate Keskliit on 1989. aastal asutatud katusorganisatsioon, mille eesmärgiks on põllu- ja maamajandusliku ettevõtlusega tegelevate peretalude esindamine ja huvide kaitsmine. Eestimaa Talupidajate Keskliidu algatusel on loodud talutoidu katuskaubamärk „Ehtne Talutoit“, mida kasutab juba üle 60 tootja. “Parim Talutoit 2016” konkurssi korraldamine on turuarendustoetuse abiga rahastatud tegevus.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.