Balti maavõistlustest kergejõustikus võtab osa kolm läänlast

Vilniuses ja Rakveres on eeloleva seitsme päeva jooksul Balti noorte maavõistlus kergejõustikus kolmele vanuserühmale. Juba täna ja homme võtavad Vilniuses mõõtu U18 Baltimaade parimad ning 28. juulil võistlevad Rakveres U16 ja U20 kolme Balti riigi koondised.

Balti maavõistlustest võtab osa ka kolm Läänemaa noorkergejõustiklast. U18 koondises teevad kaasa Läänemaa kergejõustikuklubi sportlane Martin Teppan, Haapsalu kergejõustiklubi sportlane Erki Mitman ning U20 esinduses võistleb Haapsalu kergejõustikuklubi esindaja Madli Rahuvarm.

Kindel koondislane oli ka Kristo Simulask, kuid kahjuks pidi ta vigastuse tõttu võistlusest loobuma.

Üks jooksumees, kaks tõukajat

Meie maakonna tublid noorsportlased esindavad Eestit 800 m jooksus, kuulitõukes ja kettaheites.

Lihula gümnaasiumis õppiv 16-aastane Martin Teppan võistleb Vilniuses 800 m jooksus. Eelmise aasta sama distantsi Balti maavõistluse ning tänavuste Eesti A-klassi meistrivõistluste hõbemedalimees läheb lootusrikkalt vastu ka selle aasta võistlusele.

“Tahan hästi esineda ja oma aja ära joosta,” ütles Teppan. Eelmisel aastal just Balti maavõistlusel joostud isiklik rekord 2.04,5 on tänavu juba ohus olnud. Eesti meistrivõistlustel tõi hõbemedali samasse sekundisse joostud tulemus.

Kõva konkurents Balti maavõistlusel võiks head aega eeldada, kuid võistluse õnnestumine ei pea tingimata olema isiklik rekord või esikolmikukoht.

Lisaks võistleb noormees esimest aastat U18 vanuserühmas, seega endast aasta vanematega. Saame Martini hooaja kohta öelda, et ta on jooksnud tõusvas joones. Lisaks on ta sel hooajal püstitanud isiklikud rekordid nii 400 m jooksus kui ka 1500 m jooksus.

Äsja noorte Euroopa meistrivõistlustelt Tbilisist kümnevõistluse 14. kohaga naasnud Erki Mitman võistleb U18 Balti maavõistlusel kuulitõukes ja kettaheites. Tänavu on Erki näiteks Eesti A-klassi meistrivõistlustel saavutanud kuulitõukes pronksi ja kettaheites hõbeda.

Kuulitõukes hoiab Mitman omavanuste edetabelis klubikaaslase Kevin Saksoniga 15.00-ga kolmandat kohta. Kettaheites aga on edetabeli teisel real. 1,5 kilost ketast on ta heitnud sel aastal 47.66.

Kui kuulitõukes on ilusad kaared tulnud ka juulis, siis tema hooaja parim kettakaar on heidetud juba maikuu keskel. Balti maavõistlusel loodame, et kuulitõukes lisanduks sentimeetreid ja kettaheites meetreid. Kindlasti on ta selleks suuteline. Muidugi on küsimus ka taastumises. Alles 17. juulil lõpetas ta Tbilisis Euroopa noorte meistrivõistlused kümnevõistluses, siis pikk lennureis ja juba 22. juulil ootab Balti maavõistluse kettaheide.

Haapsalu kergejõustikuklubi kergejõustiklane Madli Rahuvarm võistleb Balti maavõistlusel samuti kuulitõukes ja kettaheites. Tema saab võistelda kodumaal, sest U20 Balti parimad selgitatakse välja 28. juulil Rakveres. Just samal staadionil tuli Madli 1. juulil naisjuunioride Eesti meistriks kuulitõukes ning võitis kettaheites hõbeda.

Tihedasse võistlusprogrammi on mahtunud veel näiteks Rukkilillemängud ja Eesti meistrivõistlused. Kadrioru staadionil peetud 99. Eesti meistrivõistlustelt võitis Haapsalu sportlane kuulitõukes 5. ja kettaheites 6. koha. Madli Rahuvarm on kuulitõukes kindel juunioride Eesti esinumber. Ta juhib kindlalt ka edetabelit, olles ainsa juuniorina Eestis sel hooajal tõuganud neljakilost raudmuna üle 13 meetri. Kuid ka tema parim tulemus on tõugatud üsna hooaja alguses, nagu kettaheite parim 40.78. Väike vormikõvera hüpe võiks saabuda just Balti maavõistlusel.

Hoiame oma kergejõustiklastele pöialt.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.