Homme tutvustab lasteraamatukogus oma raamatuid Epp Petrone

Petrone_plakatHomme, 23. juulil kell 11 ootab lasteraamatukogus huvilisi kirjanik Epp Petrone, et  tutvustada oma kahte viimast raamatut “Leena peenar” ja “Kurru-nurru vurrud”. Oodatud on nii lapsed kui ka vanemad.

„Leena peenar” on järg Epp Petrone lasteraamatutele „Marta varbad” ja „Anna hambad” ning kuulub sarja „Meie pere lood”. Need on lühilood ühe pere tegemistest läbi laste silmade. Uue raamatu peaosaline on ema kõhus ringi ujuv Leena, tema siia ilma tulek ning esimene eluaasta vanemate õdede Marta ja Anna kõrval kasvades.

Osa lugusid on räägitud vanemate õdede vaatepunktist, aga enamasti on jutustajaks väike Leena – alguses kõhubeebi, siis vastsündinu ja siis juba väike arenev maailmaavastaja, kes mäletab natuke ka seda aega, kui ta veel ingel oli.

Teksti kaunistavad soojad ja kelmikad pildid Piia Maistelt.

„Kurru-Nurru vurrud“ on järg raamatutele „Marta varbad“, „Anna hambad“ ja „Leena peenar“. Uue raamatu peaosaline on perre võetud triibuline kass. Ta on veetnud mitu aastat loomade varjupaigas, aga nüüd algab tema uus elu. Ta hirmutab hiiri, eksib ära, hüppab vanni, kukub katuselt alla, kohtab peeglikassi ja naabrikassi, teeb pahandust ahjus ja lillepeenras, osaleb Marta ja Anna teaduslikes katsetes ja lobiseb väikese Leenaga.

Leena on pere lastest ainuke, kes kassikeelt mäletab – sellest ajast, kui ta veel ingel oli. Nüüd õpetab Leena Kurru-Nurrule inimeste maailma ja Kurru-Nurru õpetab Leenale vastu kassimaailma. Pildid joonistanud Piia Maiste.

 

 

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.