Kolmapäeval avab linnagaleriis näituse Marge Monko

F: Marge Monko.
F: Marge Monko.

3. augustil kell 17 avab kunstnik Marge Monko Haapsalu linnagaleriis näituse “Sina”. Näituse pealkiri on laenatud Vaino Vahingu 1973. aastal avaldatud samanimeliselt romaanilt, mis keskendub autori ja tema naise vahelistele suhetele.

Marge Monko: “Erinevalt tavapärasest armastusloost sisaldab teos psühholoogilisi mänge, kirjeldades eelkõige autori enda egotrippe ja provotseeritud afekte ning pakub oma ambivalentsuses huvitavat mõtteainet, kuidas ja mil määral on võimalik inimpsüühes toimuvaid teadvustamatuid protsesse kirjeldada ja kujutada. Kokkuvõtvalt võib öelda, et see on ka teema, mida püüan käesoleval näitusel eri tööde kaudu puudutada.”

Väljapanek koosneb fotodest, videotest ja installatsioonidest, mis on valminud paari viimase aasta jooksul.

Marge Monko (s. 1976) on õppinud Eesti kunstiakadeemias ja Viini rakenduskunstide ülikoolis fotograafiat ning töötab fotograafia, video ja installatsiooniga. Monko on esinenud isikunäitustega galeriides Tallinnas, Helsingis ja Budapestis ning Viini moodsa kunsti muuseumis (Mumok) ja osalenud mitmel olulisel rahvusvahelisel näitusel. Ta on Ida- ja Kesk-Euroopa kunstiauhinna Henkel Art.Award 2012 laureaat, aastatel 2013-2015 osales ta stuudioprogrammis HISKis (Higher Institute for Contemporary Art) Gentis, Belgias ning 2015. aastal ISCP (International Studio & Curatorial Program) residentuuris New Yorgis.

Monkot esindab Ani Moln ár galerii (Budapest).

Vaata ka: www.margemonko.com

Näitus on üleval 4. septembrini. Haapsalu linnagalerii on avatud K-P 12-18.

Kunstnik tänab: Agur Kruusing, Helja ja Rein Oidram, Johannes Säre (EKKM), Reimo Võsa-Tangsoo (EKA fotograafia osakond).

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.