Reedel algaval Augustibluusil astuvad üles üheksa riigi 30 esinejat

Eeloleval reedel ja laupäeval peetav festival Augustibluus viib bluusilainele kogu Haapsalu – festivali kontserdid toimuvad linnatänavail, suvekohvikutes, vanas raudteejaamas, kultuurikeskuses ning Haapsalu piiskopilinnuse õuel.

Kokku esineb Augustibluusi raames 30 ansamblit nii kodumaalt kui ka bluusi sünnimaalt USAst, Rootsist, Norrast, Hispaaniast, Inglismaalt, Saksamaalt, Venemaalt ja Prantsusmaalt.

Festivali kümnel laval on 32 kontserti, viiakse läbi töötubasid ning toimub bluusiviktoriin.

Augustibluusi peaesinejad tulevad bluusi sünnimaalt – esimese õhtu lõpetab noor naissoost basskitarrist Nik West ning teisel õhtul astub viimasena lavale Californiast pärit kahe Grammy nominent ja mitmete auhindadega pärjatud laulja Earl Thomas.

Festivalimelu jätkub ka öötundidel – mõlemal ööl toimuvad järelpeod festivali ööklubides Haapsalu kultuurikeskuses ja VanaKinos.

Reede õhtul tehakse pealaval kummardus hiljuti meie hulgast lahkunud Slavka Kobrinile. Festivali eriprojekti raames esitavad Kobrini loodud bluusi Riho Sibul, Raul Vaigla, Raul Ukareda, Mike Miley, Kaire Vilgats jt.

Laupäeval näeb pealaval teiste hulgas kaheksakümnendatel Eestis elanud ja musitseerinud Sergei Manukjani, kes on koos Villu Veskiga Augustibluusi jaoks kokku pannud erilise bluusikava.

Tänavune Augustibluus toimub Haapsalus 5. ja 6. augustil. Tänu aasta-aastalt kaalukamaks muutuvale programmile, märkimisväärsele publikuhuvile ja positiivsetele arvustustele paljudes rahvusvahelistes muusikaväljaannetes, on Augustibluus saavutanud kindla koha Euroopa tunnustatud bluusifestivalide nimistus.

Festivali passid on müügil Piletilevis. Üksikute kontsertide pileteid on võimalik osta ka kohapeal. Lisainformatsiooni leiab kodulehelt www.augustibluus.ee.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.