Reformierakond kinnitas presidendikandidaadiks Siim Kallase

Siim Kallas. F: Sven Tupits / Wikipedia
Siim Kallas. F: Sven Tupits / Wikipedia

Täna  kogunenud Reformierakonna juhatus kinnitas erakonna presidendikandidaadiks auesimees Siim Kallase.

„Reformierakond võttis juba kevadel juhatuse tasemel initsiatiivi ning kutsus parlamendierakondi leidma presidendivalimistel ühisosa, eesmärgiga valida Eestile parim president Riigikogus. See soov on meil endiselt ja meie presidendikandidaat Riigikogus on Siim Kallas,“ ütles Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas.

„Selle otsusega läheb Siim Kallas presidendivalimisi juhtima ja nüüd on otsuse tegemise koht teistel parlamendierakondadel,“ lausus Rõivas.

„Reformierakonna huvi on mõistagi leida Siim Kallasele toetust ka teiste erakondade hulgast, kuid loomulikult ei saa me seda automaatselt eeldada ja veel vähem nõuda. Meie soov on parim president Eestile,” ütles erakonna esimees.

„Juhul kui presidendi valimine Riigikogus ebaõnnestub, siis on Reformierakonnal võimalus valimiskogus toetada Marina Kaljuranda,“ lausus Rõivas „Erakonna juhatus koguneb vajadusel enne igat hääletusvooru arutamaks läbirääkimiste tulemusi teiste parlamendierakondadega.“

Leidmaks Siim Kallasele Riigikogus toetust, moodustas erakonna juhatus läbirääkimiste delegatsiooni, kuhu lisaks Kallasele kuulub Reformierakonna peasekretär Reimo Nebokat.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.