Täna algab Haapsalus Augustibluus, esimene kontsert on kl 13 Suur-Holmi sadamas

Täna algab festival Augustibluus, mis viib bluusilainele kogu Haapsalu. Festivali kontserdid toimuvad linnatänavail, suvekohvikutes, vanas raudteejaamas, kultuurikeskuses ning piiskopilinnuse õuel – kokku kümnel laval. Esimesed esinejad alustavad linna välilavadel täna lõuna paiku.

Õhtul kell 17 avatakse piiskopilinnuse väravad ning kell 18 astub pealavale kodumaine ansambel The Cathouse Radio, kes juhatab sisse järgnevad artistid Eestist, Rootsist, Prantsusmaalt, Venemaalt ning Ameerika Ühendriikidest.

Tänane pealava programm pakub külastajaile kokku viit kontserti. Spetsiaalselt Augustibluusi jaoks kokku pandud eriprojektiga tehakse kummardus hiljuti meie hulgast lahkunud Ultima Thule asutajaliikmele ja Eesti bluusi teerajajaks peetud Slavka Kobrinile. Projekti raames astuvad lavale Riho Sibul, Raul Vaigla, Raul Ukareda, Mike Miley, Kaire Vilgats, Ülo Krigul jt.

Esimese õhtu lõpetab USAst pärist basskitarrist ja lauljanna Nik West, kes toob endaga lavale Prince’i bändis mängides saadud mõjutused ning suurepärase ansambli. Nik Westi esinemise järel jätkub festivalimelu ja jämm ööklubides Haapsalu kultuurikeskuses ning VanaKinos.

Laupäeval algavad festivali linnalavadel kontserdid juba kell 11, pealaval algab programm kell 17. Teisel õhtul näeb pealaval teiste hulgas kaheksakümnendatel Eestis elanud ja musitseerinud Sergei Manukjani, kes on koos Villu Veskiga Augustibluusi jaoks kokku pannud erilise bluusikava. Teisel õhtul astub viimasena lavale Californiast pärit kahe Grammy nominent ja mitmete auhindadega pärjatud laulja Earl Thomas.

Kokku esineb Augustibluusi raames 30 ansamblit. Festivali kümnel laval toimub 32 kontserti.

Festivali passid on müügil Piletilevis ning eelmüügist ostes on pilet soodsam. Lisainformatsiooni leiab Augustibluusi erilehest ning kodulehelt www.augustibluus.ee.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.