Augustibluusi ühe parima kontserdi andis Sergei Manukjan, kelle suurepärased improvisatsioonid ja erakordne häälekasutus eristusid kõigist festivali artistidest. Villu Veski saksofonipartiid ja Manukjani virtuoosne klahvpillimäng sidusid džässi ja souli nii nagu seda pole keegi varem Augustibluusi festivalidel teinud.


 

Sergei Manukjan Blues Project oli spetsiaalselt Augustibluusi jaoks ellukutsutud projekt, mis tõi taaskord Eestisse kaheksa- ning üheksakümnendate Eesti jazzi ja souli suurkuju Sergei Manukjani. Villu Veski eestvõttel loodud projekt ühendab Eesti ja Venemaa muusikuid.

Sergei Manukjan sündis 1955. aastal Groznõis. Armeenlane alustas jazzi mängimist 12-aastasena ja esimesed kollektiivid lõi juba kooli ajal. Kooli lõpetamise järel esines Manukjan kaheksakümnendatel Eestis Avicenna solistina ning astus üles paljudes teleprojektides – kulminatsiooniks 1989. aasta üleliidulise muusikavõistluse publikuauhind.

Üheksakümnendate keskel kolis Manukjan Venemaale ja valiti seal kohe (1994) parimaks jazzmuusikuks. Siinsete muusikute kaudu on Manukjan pidevalt Eestiga kontakti hoidnud.

Sergei Manukjan on meisterlik klahv- ja löökpillide mängija, suurepärane helilooja ning hämmastav hääleimprovisaator.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.