Taastusravihaiglas on laupäeval seljaajukahjustusega inimeste spordipäev

Laupäeval, 13. augustil peetav Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse seljaajukahjustusega inimeste spordipäev on sel aastal mitmeski mõttes ebatraditsiooniline ja omalaadne.

Viiendat korda toimuv spordipäev on taastusravihaigla (Sadama 16) territooriumil, mitte staadionil nagu viimastel aastatel välja kujunenud, ning annab osalejatele võimaluse proovida teistmoodi alasid. Näiteks golfi, diskgolfi ja vibulaskmist. Samuti saab end proovile panna ratastooli vigursõidus ning paintballi täpsuslaskmises.

“Spordipäeval on seekord kaks kandvat ideed: tutvustada sporti kui meeldivat vabaajategevust mitte ilmtingimata võistlemist nõudvat hobi ning tuues mõnusa liigutustegevuse avalikku linnaruumi, näidata kõigile, et ka eriliste toimetuleku vajadustega inimesed on nii mõneski mõttes tavalised,” selgitas spordipäeva korraldamise selle aastane eestvedaja Andres Kukk.

Lisaks on ettevõtmine tähelepanuväärne, kuna üritusel kaasalööjate ring on laiem kui eales varem. “Sel aastal on nõu ja jõuga meile abiks Eesti Vibuliit, Kaitseliidu Lääne malev, Läti Golfi Föderatsioon ning Adaptive Golf Latvia. Oleme väga rõõmsad, et inimesed on leidnud võimaluse Haapsalusse tulla ning panustada spordipäeva õnnestumisesse,” tunnustas HNRK juhatuse esimees Priit Eelmäe.

Esimest korda on HNRK spordipäeval ka lastele mõeldud hommikupoolik.

Spordipäeval osalejad on nii HNRK-s ravil viibivad patsiendid kui ka seljaajukahjustusega inimesed üle Eesti.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.