Läänemaa JK Haapsalu võitis Imavere Forssi 5:2

Läänemaa JK Haapsalu võttis kodus 5:2 võidu SK Imavere Forssi üle ning pääses Väikese karika poolfinaali. Andres Proosväljalt hat-trick!

F: Oliver Tsupsman / Oliveri pildistused
F: Oliver Tsupsman / Oliveri pildistused

Kehvast ilmast hoolimata oli pealtvaatajaid Haapsalu linnastaadionile kogunenud omajagu. Kõiki tabas aga ehmatus, kui Imavere varakult kohtumist juhtima läks. Hendrik Siht puhastas palli otse Imavere ründaja jalale ning tekkinud olukorrast ka pall postipõrkega väravasse toimetati – 0:1 Imaverele.

Läänemaa sai aga kiirelt mängu tagasi, kui Karel Saarkopli leidis hea sööduga äärele avanenud Andres Proosvälja, kes palliga sisse lõikas ning seejärel mänguvahendi väravasse saatis – 1:1.

Mõni minut hiljem läks Läänemaa juba kohtumist juhtima, kui Imavere väravavahi lahtilöögist võitis õhuvõitluse Talis Tamm, suunates palli peaga Aare Avila suunas, kes Imavere kaitseliini seljataha pääses. Väravavahiga üks-ühele jõudes Avila ei eksinud ning viis Läänemaa 2:1 juhtima.

Enne vaheajale minekut viigistas Imavere mänguseisu, kui täiesti vabalt saadi nurgalöögist peaga löögile – 2:2 seisul mindi ka vaheajale.

Teist poolaega alustas Läänemaa tugevamalt ning kiirelt võeti taas juhtseis enda kätte. Imavere kaitsja ei suutnud palli korralikult puhastada ning pall maandus Proosväljale jalale. Proosväli mängis end löögipettega vabaks ning saatis 12 meetri pealt palli värava alla nurka – 3:2 Läänemaale.

Pärast mitut luhatud võimalust suutsid läänlased ka oma eduseisu suurendada. Vahetusest sekkunud Karmo Einmann leidis hea sööduga Andres Proosvälja, kes Imavere karistusalla sisse murdis ning sööduga Aare Avila leidis. Avilal ei jäänud muud teha, kui pall tühja väravasse lüüa – 4:2.

Mängu viimane värav sündis vasturünnakust, mille algatas Aare Avila, kes võitis palli Imavere mängijalt ning seejärel vabastas hea sööduga Andres Proosvälja, kes oli kaitsjaga üks-ühele jäetud. Väravavahiga üks-ühele pääsenud, üritas Proosväli Imavere väravavahist mööda mängida, mis täielikult ei õnnestunud, kuid pall jäi siiski temale ning lõpuks ei jäänud muud üle, kui pall värava nurka suunata – 5:2.

Läänemaa JK Haapsalu mängib nüüd poolfinaalis möödunud aasta võitja Tartu FC Merkuuriga, kellega ka möödunud hooaja 1/16 finaalis kohtuti. Selles mängus tuli Läänemaal 1:2 Merkuuri paremust tunnistada.

Läänemaa JK Haapsalu vs. SK Imavere Forss: Hendrik Siht, Karel Saarkopli, Jako Kariste, Bert Rotberg, Kaarel Koel, Leonid Bragin, Aare Avila, Talis Tamm, Andres Proosväli, Kristo Enn, Dmitri Maksimov. Vahetusest sekkusid Karmo Einmann ja Artur Matto.

Bert Rotberg

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.