85 uut kodanikku said Eesti taasiseseisvumispäeva eel pidulikult kätte oma tunnistused

Täna oli Tallinna Lillepaviljonis pidulik kodakondsustunnistuste üleandmise tseremoonia, kus oma tunnistused said kätte 85 uut kodanikku. Üritusest võtsid osa Tallinnas, Harjumaal, Pärnumaal, Läänemaal ja Lääne-Virumaal elavad uued Eesti kodanikud ning nende pereliikmed ja lähedased.

Tunnistused andsid üle siseminister Hanno Pevkur ja Põhja prefekt Kristian Jaani.

“Eesti kodanikuks saada pole kunagi hilja, mida näitab ilmekalt ka tänane väärikaimas vanuses vastne kodanik, 77-aastane Anatoli. Noortele, kes on alles oma kodakondsuse otsust langetamas, on Anatoli kindlasti heaks eeskujuks,’’ lausus oma sõnavõtus siseminister Hanno Pevkur.

„Tänane tseremoonia on mitmes mõttes märgiline – me tähistame teie saamist Eesti kodanikeks ja homme täitub 25 aastat Eesti Vabariigi taasiseseisvumisest. Soovin õnne uutele kodanikele ja kõigile homse pidupäeva puhul!“ ütles Põhja prefekt Kristian Jaani.

Sel aastal on Eesti kodanikuks saanud 1325 inimest, neist 876 on naturalisatsiooni korras kodakondsuse saanud lapsed. Mullu sai Eesti kodanikuks 897 inimest.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.