Laupäeval saab Haapsalus näha kõrgel tasemel kergejõustikku

Eeloleval laupäeval, 27. augustil algusega kell 11 peetakse Haapsalu staadionil Läänemaa lahtisi kergejõustikuvõistlusi.

Võistluse korraldaja on Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi koos Läänemaa Kergejõustikuklubi ja Taebla valla Spordiklubiga.

Kergejõustikuvõistluse eesmärk on pakkuda võistlusvõimalust meie maakonna tublidele sportlastele. Eraldi eesmärgina võiks välja tuua selle, et võistlusprogrammi on lisatud alad, mida muidu Läänemaal peetavatel jõuproovidel vähe või üldse ei harrastata.

Nii naistel kui ka meestel on kavas seitse ala. Naistel saab üle pika aja mõõtu võtta 200 m jooksus, vasaraheites ja 3000 m takistusjooksus. Lisaks veel kuulitõukes, kettaheites, kaugushüppes ja 800 meetri jooksus.

Meestele on kavas nn uute aladena 400 m jooks, 1000 m jooks, 3000 m takistusjooks ja kolmikhüpe. Lisaks veel kuulitõuge, kettaheide, odavise.

Usun, et tõelisele kergejõustikusõbrale on piisavalt valikut, millisel alal kaasa teha.

Eelregistreerimise põhjal on laupäeval staadionile oodata mitmeid tuntud nimesid. Nii on osavõtjate hulgas Eesti meistrivõistluste medaliomanikke noorte ja täiskasvanute hulgas, Eesti kergejõustikukoondise liikmeid. Samuti on huvitavad osalejad meeste kolmikhüppes, kus teevad kaasa näiteks kaks veteranide maailmameistrit.

Kuid kõige suurem rõõm on ikka meie oma maakonna sportlastest. Võistlejad on Lihula, Hanila, Kullamaa, Lääne-Nigula, Ridala, Nõva, Noarootsi vallast ja Haapsalu linnast. Lisaks veel Tallinnast, Pärnust, Harjumaalt, Pärnumaalt, Raplamaalt.

Kõigil kel tärkas soov võistelda, registreerida on veel võimalik: jaanus.getreu@mail.ee või telefonil 5230 131.

Kõik sooritatud alad on ühtlasi ka edetabelikõlbulikud. Võistlejaid teenindab 32 kohtunikku. Jooksualadel fikseerib tulemusi tuulemõõtja. Ja veel – noortel kergejõustiklastel on võimalik võistelda oma vanuseklassi vahenditega.

Kõik on oodatud laupäeval Haapsalu staadionile!

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.