VAATA RAJAKAARTI: Pühapäeval peetakse Haapsalus elustiili maratoni

Saabuval pühapäeval, 28. augustil peetakse Haapsalus juba 3. elustiili maratoni. Maratonirada kulgeb Haapsalu linnas ning sellel on kokku 42 kontrollpunkti. Nädalavahetuse ilmaprognoos on lootustandev ning korraldajad ootavad aktiivset osavõttu.

Elustiili maraton pole lihtsalt spordivõistlus. See on mõnus liikumine ettevalmistatud rajal, kus osalejat ootavad 42 huvitavat peatust. Peatused tutvustavad tervislikke elustiile ning osalejaid ootavad ees nutikad ülesanded.

“Üritusega soovime pakkuda liikumisrõõmu võimalikult paljudele. Tahame teadvustada inimestele regulaarse liikumise vajadust ning maakonna võimalusi selleks,” ütles maratoni korraldaja, spordiliit Läänela tegevjuht Ülle Lass.

Suur hulk 42 kontrollpunktist on olnud avatud igal aastal, kuid lisandunud on ka uusi. Näiteks on sel aastal välja tulnud spaahotell Laine, Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsioonikeskus, kohvikud Hugo ja Beguta, Läänemaa ratsaspordiklubi jt. Merekultuuriaastale omaselt asuvad tänavu mitu punkti mere ääres.

Maratonil osalejad, kes on läbinud vähemalt 21 punkti, osalevad auhindade loosimises. 42 punkti läbijad osalevad omakorda eriloosimises.

Tõsistele orienteerumishuvilistele on sel aastal uuendusliku ideena välja pakkuda joonorienteerumise võimalus – nutitelefonis allatõmmatud äpi abil saab joonistada oma teekonna pildiks. Pildi saab alla laadida Elustiili Maraton 2016 Facebooki lehelt. Vahvamatele “radadele” on välja pandud auhinnad.

Start 3. elustiili maratonile antakse kell 12 Haapsalu staadionilt ning lõpetamine on samas kell 16. Rajapunktid on avatud kell 12-15.45.

Elustiili maratoni toetab rahandusministeerium kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest, Hasartmängumaksu Nõukogu, Kultuurkapitali Läänemaa ekspertgrupp ja Lääne maavalitsus. Maratoni korraldab Lääne maakonna spordiliit Läänela.

elustiili maraton kaartelustiili maraton legend

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.