Läänemaa JK Haapsalu sai õnnetu ja valusa 0:1 kaotuse Pärnu Vapruselt

F: Oliver Tsupsman / Oliveri pildistused
F: Oliver Tsupsman / Oliveri pildistused

Läänemaa teise liiga pürgimused said täna valusa hoobi, kui koduväljakul võeti sarnaste ambitsoonidega Vapruselt vastu 0:1 kaotus mängu viimastel minutitel.

Üldises pildis mängis Läänemaa terve mängu vältel isegi paremini ning tekitas rohkem ohtlikke väravaolukordi, kuid sellegi poolest olid meeskonnad väga võrdsed.

Pärast avapoolaja väravateta viiki alustas Läänemaa sarnaselt esimesele teist poolaega kõrge pressiga, mille tõttu Vaprusel olid väravavõimalused rasked tulema. Kõige enam väravavõimalusi saadi läänlaste enda vigadest, millest saadi mitmeid karistuslööke headelt positsioonidelt.

Uskumatu möödalöögi tegi Läänemaa keskkaitsja Bert Rotberg, kui ei suutnud nurgalöögi olukorrast Aare Avila suurepärast tsenderdust paarilt meetrilt raamide vahele suunata.

Umbes neli minutit enne mängu lõppu läks Läänemaa justkui Georgi Ivanovi väravast 1:0 juhtima, kuid äärekohtunik tõstis lipu suluseisu märgiks. Videokordusest järgi vaadates pole suluseis isegi mitte lähedal – koguni kolm Vapruse kaitsemängijat lisaks väravavahile olid Ivanovist sügavamal.

Selliseid olukordi aga tuleb jalgpallis ikka ette ning nagu kuldreegel ütleb, kui ise ei löö, siis lüüakse sulle. Minut enne kohtumise lõppu suutsid pärnakad õnnega pooleks juhtima minna. Äärelt antud tsenderdus suundus Talis Tamme peast otse Vapruse mehe pea peale, kust ei jäänud muud üle, kui pall tühja lükata – 0:1 mängu lõppseis.

Vaprus tõusis võiduga liigatabelis teisele kohale 42 punktiga, jäädes punktiga maha Nõmme Unitedi duublist, kellel on üks mäng varuks. Läänemaa jääb 37 punktiga neljandale kohale.

Läänemaa JK Haapsalu eest mängisid Hendrik Siht, Karel Saarkopli, Jako Kariste, Bert Rotberg, Aleksei Saveljev, Kristo Enn, Aare Avila, Talis Tamm, Andres Proosväli, Martin Salf, Georgi Ivanov, Karmo Einmann ja Morten Saar.

Läänemaa JK Haapsalu mängib taas juba teisipäeval, 6. septembril, kui sõidetakse külla Tartu FC Merkuurile, kellega võideldakse koha eest Väikese karika finaalis. Kohtumine toimub Tartu Annelinna kunstmurustaadionil algusega kell 19:30.

Foto: Oliver Tsupsman / Oliveri pildistused

Bert Rotberg

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.