EPL: Analüüs näitas, et ökopoodides müüdav toidulisand Cellfood on puhas pettus

Eesti Päevalehe palvel Tartu ülikoolis valminud analüüs paljastas, et toidulisand Cellfood on puhas pettus. Veterinaar- ja toiduamet pole üle kuu aja kestnud menetluse jooksul Cellfoodi analüüsimiseni jõudnud. Happesegu on toidulisandi nimetuse all endiselt müügil ja seda on ostnud kuni 1200 inimest.

Eesti Päevaleht palus abi Tartu ülikooli keemia instituudist. Orgaanilise keemia dotsent Uno Mäeorg võttis Cellfoodi piltlikult öeldes pilbasteks ja analüüsi tulemused paljastasid nii toidulisandi koostise kui ka inimeste (ja VTA) lihtsameelsuse.

Nagu Eesti Päevaleht kahtlustas, sisaldas Cellfood väävelhapet. „Tegemist on tugevalt happelise värvitu ja lõhnatu vedelikuga. Kui kogu Cellfoodis olev hape on väävelhape, siis on selle kontsentratsioon umbes 6%,” ütles Mäeorg.

Mitte ühtegi maaletooja veebilehel lubatud ainetest Cellfoodis pole. Ja kui oleks, siis paljud neist on väga toksilised – näiteks poloonium, tallium, osmium, baarium, volfram ja hafnium – ja teeks inimese tervisele halba.

Nii et ühtpidi on tegu pettusega, aga teistpidi on inimesed teadnud, et Cellfood sisaldab paljusid toksilisi aineid, aga on ikkagi endale mürgikokteili sisse joonud.

Analüüsi tulemuste ja Veterinaar- ja toiduameti reageeringu kohta pikemalt Eesti Päevalehest.

 

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.