Vaata, mida Facebook arvab, et ta sinu kohta teab

Facebooki kasutades jätame me maha endast suure andmejälje nii vabatahtlikult, vajutades mõnel lehel nuppu “Like”, kui ka tahtmatult, kui Facebook meie internetikasutust seirab. Ent vähe on teada fakt, et iga Facebooki-kasutaja saab ise näha oma profiili, mis temast sellisel moel sotsiaalvõrgustikul tekkinud on, kirjutab Geenius.ee.

Sinu Facebooki meeldimiste profiil on siin. Sisuliselt näitab see teemasid, mida sotsiaalvõrgustik sinu jaoks olulisteks või huvitavaks peab ja mille alusel sulle reklaame näidatakse.

Facebook jälgib sinu käitumist Facebookis – alates sellest, et milliseid lehti sa laigid, lõpetades sellega, mida ja kui kaua sa reaalselt loed. Sinna sisse mahuvad nii laikimised, jagamised, kommenteerimised, kuid ka info nende seadmete kohta, millega sa Facebooki kasutad, sinu postitustes kasutatavad märksõnad ja isegi praegune asukoht.

Pikemalt loe Geeniusest

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.