Läänemaal algab uus terviseedenduse projekt

Liis Reiter, Ingrid Danilov, Kadri Kauts, Arja Liinamo, Kaija Matinheikki-Kokko, Pille Laaksonen, Kairi Sammel, Aile Nõupuu, Mairi Nelke.
Liis Reiter, Ingrid Danilov, Kadri Kauts, Arja Liinamo, Kaija Matinheikki-Kokko, Pille Laaksonen, Kairi Sammel, Aile Nõupuu, Mairi Nelke.

Tallinna ülikooli Haapsalu kolledž, Haapsalu kutsehariduskeskus ja Metropolia rakenduskõrgkool asuvad välja töötama uusi terviseedenduse õppekavu. Projekti rahastab Euroopa Liidu programm Central Baltic.

screen-shot-2016-09-13-at-21-48-28Järgmise kolme aasta jooksul viib Haapsalu kolledž koos Haapsalu kutsehariduskeskuse ning Metropolia rakenduskõrgkooliga (Soome) läbi projekti, mille tulemusel valmivad uued terviseedenduse valdkonna õppekavad. Projekti rahastab Euroopa Liidu programm Central Baltic, mille eesmärk on toetada riikidevahelist koostööd Läänemere piirkonnas.

8. ja 9. septembril toimus Haapsalus projektis osalevate partnerite avakohtumine, mille käigus pandi paika edasine tegevuskava. Projekti esimesel aastal viiakse Soomes ja Eestis paralleelselt läbi uuring, selgitamaks välja tööturu vajadused ja ootused tervisedenduse alasele ettevalmistusele.

Uuringu tulemuste põhjal töötatakse seejärel mõlemas riigis välja uued õppeprogrammid nii rakenduskõrgharidust kui ka kutseharidust pakkuvates õppeasutustes kasutamiseks. Projekti viimasel aastal testitakse programme osalevates koolides. Uute ainekursuste kavad tehakse avalikult kättesaadavaks, et neid oleks võimalik kasutada ka teistes tervisedenduse alaseid aineid õpetavates koolides.

 

One Response to "Läänemaal algab uus terviseedenduse projekt"

  1. Kätlin   7. aug. 2017 at 18:08

    Tervisedenduse? Kuhu üks “e” kadus?
    Terviseedenduse ma kirjutaks.

    Vasta

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.