Täna öösel on rannikul tormine, homme puhub tuul puhanguti 28 m/s

30. septembri öösel tugevneb edela- ja läänetuul sisemaal puhanguti 14-18 m/s, saartel ja rannikul 15, puhanguti 20-25 m/s, hoiatas Ilmateenistus.

Reede (30.09.) jätkab madalrõhkkond liikumist piki Skandinaaviat põhja suunas ja jõuab päevaks Nordkapi lähistele. Edela- ja läänetuul jätkab öösel tugevnemist merel, lahtedes ja rannikul 15-17, puhanguti 25-28 m/s, mandril puhanguti 15, Lääne- ja Harjumaal ning Lõuna-Eestis pole kohati välistatud kuni 20 m/s. Kõige tugevam on tuul öösel ja ennelõunal, pärastlõunal hakkab tuul aeglaselt nõrgenema. Öö on vihmane, päeval sajuvõimalus väheneb. Õhutemperatuur on öösel 10..14, päeval 14..16°C.

Laupäeval (1.10.) jääb madalrõhkkond Skandinaavia põhjatipu lähistele tiirlema ja selle lõunaserv ulatub ikka üle Läänemere. Öösel on selle mõju veel tugev – edela- ja läänetuultuul ulatub puhanguti 15, rannikul 20 m/s, pärast keskööd annab tuul veidi järele, aga rahuneb alles päeva jooksul. Vihmahooge on öösel hõredalt, päeval on sajuvõimalus laialdasemal alal, kuid sajuhulk jääb tagasihoidlikuks (saju tõenäosus valdavalt 25%, Lääne-Eestis ja põhjarannikul üle 50%). Õhutemperatuur on öösel 8..13, päeval kuni 15°C.

Pühapäevaks (2.10.) selle madalrõhuala mõju kaob, kuid Põhjamerelt liigub Läänemere lõunaosas uus osatsüklon ja see suurendab ka Eestis vihmavõimalust, eriti päevasel ajal 75-90%-ni. Edelatuule puhangud ulatuvad veel öö hakul Soome lahe rannikul 15 m/s, edasi tuul nõrgeneb ja päeval on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 5..10, rannikul kuni 13, päeval 12..15°C.

Esmaspäevaks (3.10.) liigub madalrõhuala üle Baltimaade itta ja laguneb. Samal ajal tugevneb Skandinaavia kohal uus kõrgrõhuala. Öösel sajab paljudes kohtades, päeval kohati hoovihma. Sajuvõimalus väheneb päeval 25-50%-ni. Tuul pöördub põhjakaarde ja on puhanguline. Saabuv õhumass on jahedam ja temperatuur on öösel 4..11, päeval 11..14°C.

Teisipäeval (4.10.) jääme Skandinaavias tugevneva kõrgrõhuala ja meist kagus oleva madalrõhuala piirialale. Saju tõenäosus jääb alla 25%. Puhub puhanguline põhja- ja kirdetuul. Õhutemperatuur on öösel 2..7, rannikul kohati 10, päeval 9..12°C.

Kolmapäevaks (5.10.) on tendents kõrgrõhkkonna tugevnemisele ja ilm peaks olema sajuta. Kirdetuul veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 0..+6, rannikul kohati kuni 10, päeval 8..12°C.

Neljapäeval (6.10.) on suuremad võimalused kõrgrõhkkonna püsimisele Eesti kohal (võimalus 70%), kuid 30%-ne on võimalus, et Ukrainas süveneva madalrõhuala serva laieneb Eestisse. Esimesel juhul on ilm sajuta, teisel juhul vihmane. Puhub mõõdukas kirde- ja idatuul. Õhutemperatuur on öösel 0..+6, rannikul kohati kuni 9, päeval 8..12°C.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.