Politsei tabas Lõuna-Eestis helistajate abiga 333 joobes juhti

Tänavu on politsei Lõuna-Eestis tabanud 1369 joobes juhti, kellest veerand avastati tänu tähelepanelikele inimestele.

„Kui häirekeskusele laekub teade joobekahtlusega juhist, võtame seda väga tõsiselt ja püüame igal juhul juhti tabada,“ kinnitas Tartu patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel.

Ta lisas, et politsei on tänulik kõigile, kes joobes juhtidest teada annavad ning seeläbi liiklusturvalisust suurendavad. „Eriti tänulikud oleme neile teatajatele, kel on võimalus joobekahtlusega juhile vajadusel järele sõita ning tema liikumissuunda politseile täpsemalt kirjeldada. Seda eriti suuremates linnades, kus sõidukijuht võib mõnel põhjusel reageerivale patrullile märkamatuks jääda või kitsale kõrvaltänavale põigates tahtlikult end varjata,“ selgitas politseijuht.

Statistikast nähtub, et võrreldes mullusega on Lõuna-Eestis joobes juhtide süül juhtunud õnnetused vähenemistrendis. Nimelt on tänavu joobes juhtide süül Lõuna-Eestis juhtunud 29 liiklusõnnetust, milles hukkus kaks inimest, mullu samal perioodil juhtus 45 liiklusõnnetust, milles hukkus üheksa inimest.

„Usun, et positiivse vähenemistendentsi on kaasa toonud karmim karistuspoliitika joobes juhtide suhtes. Samuti jätkub nõustamisprogramm, kus mõjutame joobes juhtimiselt tabatud inimesi psühholoogiliste võtetega seaduskuulekale liikluskäitumisele. Samaväärselt oluline on seejuures koostöö kogukonnaga, kelle kaasabil on Lõuna-Eesti teedelt kõrvaldatud üle 300 joobes autojuhi,“ ütles Pähkel.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.