Läänemaa küladest trafosid varastanud sarikurjategija tekitas Imatra Elektrile üle 22 000 euro kahju

Jultunud järjekindlusega Läänemaa küladest elektritrafosid ja kodudest väärtuslikku kraami varastanud mehele mõisteti tänavu septembris Haapsalu kohtumajas kaheaastane vanglakaristus tingimuslikult kolmeaastase katseajaga.

Varguste tõestamine oli üpris kulukas ja nõudis palju ekspertiise. Kokku kulus ekspertiisidele 3623 eurot. Uurimise käigus tehti seitse jälje- ja kaks DNA-ekspertiisi. Kõigi varguste kogukahju oli üle 22 000 euro.

Varemgi vargustes osalenud Alekseid süüdistati selles, et ööl vastu 16. maid 2013 võttis ta koos R. J-iga Ridala vallas Nõmme külas elektriposti küljest aktsiaseltsile Imatra Eleter kuuluva Roosare alajaamast trafo, mille väärtus oli 2070 eurot. Sellega tekitati Imatra Elektrile kahju kogusummas 3082, millest 592 eurot moodustas vargusega kaasnenud materjalide kulu ning 420 eurot ehitus- ja montaažitööde maksumus.

Ööl vastu 23. maid kella 02.13 ajal oli Aleksei oma kuriteokaaslasega tegutsemas Noarootsi vallas Rooslepa külas, kus nad lõikasid läbi kaablid ja võtsid elektriposti küljest maha Imatra Elektrile kuuluva trafo maksumusega 2070 eurot. Imatra koguahju oli 2408 eurot.

Veel samal ööl kella 03.27 ajal olid vargad juba Lääne-Nigula vallas (tollal Oru vallas) Keedika külas, kus varastasid jälle Imatra Elektri trafo, mille väärtus oli sama suur kui kahel eelneval korral. Imatra Elektri kogukahju oli 2541 eurot.

Seejärel jäi varaste teele Kuijõe küla, kust kella 04-05 vahelisel ajal varastati elektriposti küljest Imatra Elektri kuuluva automaatne pingeregulaator väärtusega 4474 eurot. Imatra Elektri kogukahju oli 4746 eurot.

Nädal hiljem 1. juunil kella 01-02 vahelisel ajal oli Aleksei koos partneriga taas Noarootsis Rooslepa külas, kust varastati  Imatra Elektri alajaamast trafo väärtusega 2070. Elektriettevõtte kogukahju oli 2769 eurot.

Rooslepast liikusid kurjategijad otse edasi Riguldi külla. Taas võeti kaasa Imatra Elektrile kuuluvast alajaamast trafo väärtusega 2070. Firmale tekitatud kogukahju oli 2769.

1. juuni ööl kella 02.46 ajal olid vargad juba Noarootsis Hara külas ning taas varastati trafo. Imatra Elektri kahju oli 2769.

Kõigi nende vargustega sai Imatra Elekter kahju 21 087 eurot.

Käis vargil ka kodudes

Aleksei ei armastanud ainult trafosid varastada. Ajavahemikus 17.–22. jaanuar 2015 lõhkus ta ühe võõra maja aknaklaasid ja ukse ning varastas televiisori väärtusega 450 eurot, raadio-CD mängija väärtusega 50 eurot, hõbedast kõrvarõngaste ja sõrmuse komplekti väärtusega 30 eurot, neli pudelit šampust Törley ja ühe 0,5-liitrise pudeli likööri Vana Tallinn. Kannatanu tekitati vargusega kahju 557 euro väärtuses.

2015. aasta 10. märtsil varastas Aleksei ühest korterist kuldehteid. Mehe omaks said kullast abielusõrmus väärtusega 80 eurot, naiste kullast sõrmus sirelivärvi kiviga väärtusega 300 eurot, kullast tilgakujulised kivita kõrvarõngad väärtusega 200 eurot, kullast käekett väärtusega 120 eurot, kullast jalakett väärtusega 150 eurot ja kullast täisnurkse kujuga ripats väärtusega 250 eurot. Kokku sai ehete omanik kahju 1100 eurot.

One Response to "Läänemaa küladest trafosid varastanud sarikurjategija tekitas Imatra Elektrile üle 22 000 euro kahju"

  1. Toivo Tomingas   10. okt. 2016 at 08:41

    Kaks aastat tingimisi on ju naljanumber. See tähendab, et sisuliselt Alekseid ei karistatud ja võib 100 % kindel olla, et ta jätkab vargustega. Tegelikult peaks selle mehe isoleerima ühiskonnast 5-ks aastaks, et vähemalt niikaua oleks tast rahu.
    Tomingas

    Vasta

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.