Haapsalus on raamatukogupäevadel palju kirjanduslikke kohtumisi ja sündmusi

Sama kindlalt, kui rahvakalendris kadripäev, on kultuurikalendris oktoobrikuus üle-eestilised raamatukogupäevad. Seekord juba 26. korda taasiseseisvunud Eestis. Need avatakse 20. oktoobril, igal aastal eri Eesti linnas. Tänavu sõidavad Eesti raamatukoguhoidjad kokku Tartusse vastavatud Eesti Rahva Muuseumi. Piduliku päeva avasõnad lausub kultuuriminister ning kindlasti toimub ka traditsiooniline mõõduvõtmine kirjanduse tundmises.

Lääne maakonna keskraamatukogu tähistab raamatukogupäevi mitme sisuka sündmuse korraldamisega. 22. oktoobril ootame kirjandushuvilisi, et kohtuda traditsioonilisel perepäeval. Kell 12 saab end venitada perejoogatunnis, kell 13 lustib lastega MTÜ Liigub ja Loob.

Kell 13.30 räägib Annely Lember, kuidas igast inimesest võib saada ühe erilise reisi mõjul tõeline kunstnik. Kell 14.30 tutvustab uut raamatuvahetuskeskkonda bookworld.me selle looja Anu Vunk.

Kell 15 räägib reisimisest ning selle kirjasõnas jäädvustamisest reisiraamatu autor Liina Metsküla, temaga vestleb kohalik ajakirjanik Madiken Kütt.

Kell 16 astub huviliste ette aga rännumees – Enn Kaup on tõeline Antarktika ekspert, lisaks ka 2014. aasta parima reisiraamatu autor.

Terve päeva jooksul toimub kirjastuste raamatumüük. Kõigi selle päeva laenutajate ning ostjate vahel loosime välja kohvisõbra auhindu firmalt OÜ Kohvisemu.

24. oktoobril kell 12.30 astub keskraamatukogu lugemissaalis huviliste ette tiitli Aasta kirjanik 2016 võitnud Kai Aareleid. Populaarse romaani „Linnade põletamine“ autor räägib nii oma loomingust kui ka raamatusarjast Loomingu Raamatukogu, mille toimetaja ta on.

25. oktoobril tasub asja teha ka lugemissaali, kus kell 15 täiendame oma infokirjaoskust koos TLÜ Haapsalu kolledžiga. Raamatukogu näitab oma andmebaase URRAM, RIKS, ESTER, DIGAR ning kolledži esindus üliõpilastele mõeldud teadusandmebaaside kasutamist.

Traditsiooniline sündmus „Vaata, kes laenutab“ toimub 26. oktoobril lasteraamatukogus ning 27. oktoobril keskraamatukogus. Teeninduslettide taha istuvad meile kõigile tuttavad linnakodanikud. Seekord antakse teatepulk üle Haapsalu põhikoolil kollektiivile. Lisaks teenindamisele saab algajatelt raamatukoguhoidjatelt küsida ka raamatusoovitusi. Tule ja vaata, kes sulle sellel päeval raamatu ulatab!

Lastel tasub aga raamatukogupäevadel, mis sel aastal langevad kokku koolivaheajaga, tulla alates teisipäevast iga päev kell 12 lasteraamatukokku. Loeme raamatuid, loome ise jutte ja luuletusi, meisterdame, vaatame filme ja teeme veel paljusid lustlikke tegevusi.

Reedel, 28. oktoobril kell 12 saabub külla illustraator Piret Räni, et lastele tutvustada oma autoriraamatuid ja värvikat illustratsioonimaailma. Tema töötoas saab omandada uusi oskusi ja katsetada ise illustraatoriks olemist.

Kohtume raamatukogus!

Linda Saarmets
Lääne maakonna keskraamatukogu peaspetsialist lugejakoolituse alal

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.