Läänemaa põhikoolide õpilasesindused osalesid ühisel meeskonnatreeningul

_dsc0424Teisipäeval, 11. oktoobril toimus Oru kooli ja Haapsalu kutsehariduskeskuse eestvedamisel koolituspäev, mis oli mõeldud Läänemaa põhikoolide õpilasesinduste liikmetele. Noori oli kohale tulnud ligikaudu 50 ning osalejaid oli seitsmest koolist.

Koolituspäeva põhirõhk oli suunatud meeskonnategevustele. Seda põhjusel, et koolide õpilasesindustesse kuuluvad eri vanuses noored ning seetõttu võib meeskonna töölepanek võtta aega. Koolitusega soovisime seda protsessi kiirendada ja anda noortele võimalus õppida meeskonnaharjutusi, mida hiljem enda kooli õpilasesinduse peal rakendada. Tegevused olid huvitavad ning jõukohased kõigile.

_dsc0536

Lisaks meeskonnatreeningule olid ka mitmed töötoad, mille raames vesteldi õpilasesinduse rollist ja eesmärkidest. Arutleti, kellega tuleks esindusel teha koostööd ning keda kaasata kooli tegevustesse.

Osalejad olid aktiivsed, täis teotahet ning valmis koostööks ka teiste õpilasesindustega. Päeva jooksul said paika ka esimesed tegevused, mida võiks Läänemaal teha ühiselt ning kuhu oleks kaasatud enamik põhikoole.

Tänu koolituspäevale suurenes õpilaste teadlikkus koostööst ning teistega arvestamisest. Loodame, et see on hea alus, millele ehitada enda kooli hästi toimiv õpilasesindus.

Läänemaa põhikoolide õpilasesinduse meeskonnakoolitust toetas rahaliselt Läänemaa Omavalitsuste Liit.

Liisa Pett
Oru Kooli huvijuht

 

 

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.