LÄÄNLASE VIDEO TAIST: Kuninga surm on jätnud kuurortsaare Phuketi leinameeleolust peaaegu puutumata

Tais on pärast 70 aastat troonil olnud kuninga surma aastane leinaperiood ning riigis on kehtestatud mitmed piirangud. Kuurortsaarel Phuketis on aga leinast vähe märke ja melu on vaid mõningal määral tavapärasest väiksem.

Postimees kirjutas kahe päeva eest kartustest, justkui oleks Tais kuninga surma järel suur segadus, nukrus ja tänavarahutuste oht. Phuketis pole neist kartustest vähematki märki. Võimalik, et Bangkokis ja teistes riigi osades on olukord teine, kuid Tai üks tähtsaim kuurortsaar elab üsna tavapärast elu.

Leinamärke siiski leiab. Kaubanduskeskustes, massaažisalongides ja muudes avalikes paikades on üles seatud plastikokste ja kuldsete lehtedega väiksed puud, mille külge on riputatud kuningas Bhumibol Adulyadej pildiga rahatähed.

Üksikud kauplused ja restoranid ei müü neil päevil alkoholi, ent enamik baare ja müügikohti sellest piirangust kinni ei pea. Vaid suured klubid ja go-go-baarid on olnud suletud ning see on ka mõistetav, sest palja keha näitamine oleks praegu tõesti sündsusetu.

Patongis pakub toidutänava müüja oma paremaid palasid. F: Ivar Soopan
Patongis pakub toidutänava müüja oma paremaid palasid. F: Ivar Soopan

Kui Bangkokis olevat tänavapildis väga palju musta leinariietust kandvaid tailasi, siis Phuketis on musta rõivast keeruline märgata. Tõepoolest, mõned toidutänava müüjad olid musta T-särgiga, aga mitte kõik ja paljude särkide rinnalt võis leida mingi vaimuka repliigi või suure firmalogo.

Kuid üht leinaga seotud asjaolu on küll tunda – tavaliselt kostub Phuketi tänavail õhtuti väga vali muusika. Kõrvuti asetsevad baarid mängivad valjult eri muusikat ja see on üks suur kakofoonia. Praegu on aga väljaspool baariseinu üsna vaikne.

Midagi pole aga muutunud näiteks Patongi toidutänaval, kuhu rahvas õhtuti võrratuid hõrgutisi nautima koguneb.

Tänavatoit meelitas ka eile õhtul, kui Läänlane kaameraga toidutänavat külastas, kohale ilmselt mitu tuhat inimest.

Turismi kõrghooajani on aga Phuketis veel aega ja praegu on siin tippajaga võrreldes vähe turiste. Neile pakutav meelelahutus on vähemsiivutu kui muidu ning tänaval tehakse pealetükkivaid pakkumisi harva.

 

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.