Laupäeval kuuleb SEE Teatris tipptasemel bluusi – esinevad Andres Roots & Raul Terep

arootsjarterepLaupäeval, 22. oktoobril esinevad Haapsalus SEE Teatris paljudes riikides tuntud Eesti bluusimehed Andres Roots ja Raul Terep.

Uksed avatakse kl 20, pääse maksab vaid 5 eurot. Enne kontserti saab kuulata loengut slide-kitarri teemal.


Andres Roots on tänavu 20. tegutsemisaastat tähistav Tartu slaidkitarrist, kelle värske LP „Roots Music“ tõusis aprillis Eesti Albumitabeli tippu. Oma loomingus deltabluusi svingi ja kuuekümnendate rockiga põimiv muusik on lisaks Eestile kontserte andnud ka Suurbritannias, Prantsusmaal, Saksamaal, Tshehhis, Slovakkias, Poolas, Leedus, Lätis, Soomes ja Rootsis ning jaganud lava muuhulgas Honeyboy Edwardsi ja Tuomari Nurmioga.

Tema muusika on raadioeetris kõlanud viiel mandril ning alates 2008. aastast on Kanada veebiajakiri Blues Underground Network viiel korral tunnistanud parimaks Euroopas tehtud bluusiplaadiks albumi, millel Roots on kaastegev muusiku ja produtsendina. Mullu pärjati selle auhinnaga Shetlandi saartel koos briti suupillimängija Steve Luryga salvestatud „Live In Lerwick“.

Bluusieksperdina teeb Roots juba 10 aastat ajakirjanduslikku kaastööd Soome portaalile Blues-Finland.com ning tema artikleid on avaldatud paljudes välismaistes väljaannetes, sh maailma vanimas seni-ilmuvas bluusiajakirjas Jefferson.

Eestis on tema bluusi-, jazzi- ja rockiajalugu tutvustavaid tekste ilmunud ajakirjades Muusika ja Kitarr, ajalehtedes Sirp ja Jazzi Pala ning kõigis päevalehtedes. Kitarrimängu on ta õpetanud muusikakoolides ja -festivalidel nii Eestis kui ka Soomes, lugedes mullu bluusiajaloo loenguid ka näiteks Tartu ja Pärnu linnaraamatukogudes.

Trummar Raul Terep on Rootsiga koostööd teinud juba 13 aastat, neist viimased kolm on nad esinenud duona, astudes üles paljudel festivalidel nagu Suwalki Blues Festival (Poola), IDeeJazz, Intsikurmu Muusikafestival, Tallinn Music Week ja Tammerblues (Soome) ning tehes koostööd Bert Deiverti (USA), James Daltoni (USA), Mikk Tammepõllu ja paljude teistega.

2014. aasta albumilt “Trad.alt.blues” pärinev pala “Chicken Man” jõudis 2. kohale nii ETV kui Kanal2 videoedetabelites.

Lisainfo: http://www.andresroots.com/p/roots-terep.html

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.