Ilmateenistus hoiatab: Läänemaal tugevneb täna õhtul tuul, teeolud muutuvad talvisemaks

Hoiatus: Läänemaal tugevneb täna õhtul kagutuul puhanguti 15-17 m/s, 2. novembri öösel kuni 20 m/s. Homme sajab lund ja lörtsi, kohati tuiskab. Nähtavus on halb.

Ilmateenistuse pikem ennustus:

Täna liigub üle Eesti kõrgrõhuhari ja ilm on suurema sajuta. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on 0..-5, Lääne-Eesti rannikualadel kuni +3°C. Samal ajal tekib Skandinaavia kohal uus osatsüklon, laieneb üle Läänemere ning juba keskpäeval jõuavad vihmapilved saartele. Ennelõunal liigub sadu läänerannikule ja pärastlõunal sügavamale sisemaale ning sajab peamiselt lörtsi ja ka lund. Päeval muutub madalrõhkkond kiiresti aktiivsemaks ja liigub õhtuks Rootsi rannikule. Tuul pöördub lõunasse ja kagusse ning järk-järgult tugevneb, õhtul on puhanguid 15, saartel 18 m/s. Õhutemperatuur on -1..+2, saartel kuni +4°C.

Kolmapäevaks (2.11.) liigub madalrõhkkond üle Läänemere ja tänastel andmetel suundub Läti kohale. Sel juhul katab Eestit madalrõhkkonna jahedam ida- ja kirdeosa. Enamasti sajab lörtsi ja lund, saartel ning Pärnu-, Valga- ja osaliselt ka Viljandimaal sekka vihma. Tuul puhub öösel kagust ja on väga tugev, puhanguid on 15, saartel kuni 20 m/s, päeval puhub idakaarest ja on veidi nõrgem. Õhutemperatuur on öösel ja päeval -3..+1, Edela-Eesti rannikualadel kuni +5°C.

Neljapäeval (3.11.) madalrõhkkond kaugeneb ja selle serva mööda algab külma sissetung. Vahete-vahel sajab lörtsi ja lund. Enamasti on sadu juba nõrk, kuid põhjakaarest saabuva külma õhumassi liikumisel üle võrdlemisi sooja Soome lahe areneb hoogsajupilvi lisaks ning Eesti põhjaservas püsib tiheda saju tõenäosus. Põhjakaare tuul on tugevam eelkõige saartel ja põhjarannikul, tänastel andmetel puhanguid 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, rannikul kuni +3, päeval -2..+2°C.

Reedel (4.11.) madalrõhkkond eemaldub, aga selle äärmine lääneserv soosib meil kohatisi lume- ja lörtsihooge, saartel võib sekka ka vihma tulla. Tuul nõrgeneb ja pöördub läänekaarde. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, meretuulele avatud rannikul kuni +2, päeval -2..+1°C, saarte rannikul kuni +3°C.

Laupäeva (5.11.) öö on väheaktiivses rõhuväljas suurema sajuta ja rahulik. Õhutemperatuur on -3..-8, rannikul kuni +2°C. Kui taevas pikemaajaliselt selgineb, siis võib sisemaal paar-kolm kraadi külma enamgi olla. Päeval jõuab Taani kohale uus madalrõhkkond ja laieneb üle Läänemere. Tihedam sadu veel meile ei jõua, kuid tuul pöördub idakaarde ja tugevneb, õhtul on Liivi lahe ümbruses puhanguid 15 m/s. Õhutemperatuur on -2..+2°C.

Pühapäeval (6.11.) laieneb madalrõhkkonna kirdeserv jõulisemalt Balti riikide kohale ning tänastel andmetel jõuab selle tihe lörtsi- ja lumesadu Eestisse, lääne pool võib sekka ka lörtsi tulla. Puhub tugev idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -4..+1, Saaremaa rannikul kuni +3, päeval -2..+3°C.

Esmaspäeval (7.11.) tuleb aktiivne madalrõhkkond Eestile lähemale ning sajab lund ja lörtsi, mõnel pool sekka ka vihma. On võimalik rohke sadu, aga see vajab lähipäevil kindlasti täpsustamist. Puhub tugev põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -4..+1, päeval 0°C ümbruses, rannikul kuni +3°C.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.