Eesti Ekspress: Haritud naistel pole väikelinnades võrdväärseid mehi

Pere loomine väikelinnas tuleb edasi lükata – kõrgharidusega naistel pole ligikaudugi võrdväärseid mehi mitte kusagilt võtta, kirjutab värske Eesti Ekspress.

„Ühel hetkel tuli valimine lõpetada ja kellegagi see laps ära teha – enne kui liiga hilja,“ ütleb Liis.

Ta on kõrgharidusega naine, kes leidis erialase töö Tallinnast kaugel väikelinnas. Seal nägi ta oma valiku varjukülge – võrdväärse haridustaseme ja sarnaste huvidega meestest on väikelinnades karjuv puudus. Jah, üleüldse on kogu Eestis naised rohkem haritud – keskmiselt on ühe kõrgharitud mehe kohta 1,6 samasuguse haridusega naist –, kuid väikelinnades läheb olukord täiesti trööstituks. Paljudes väikelinnades on keskmiselt 2,5 kuni 3 naist ühe kõrgharitud mehe kohta, Antslas koguni 3,6 naist ühe mehe kohta.

Pikemalt loe Eesti Ekspressist

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.