Haapsalu kinos film “Hacksaw Ridge“i lahing”

13. novembril kell 16.00
16. ja 17. novembril kell 19.30
Pilet 4 €

Uus film Oscari võitnud lavastajalt Mel Gibsonilt (“Kartmatu”, “Kristuse kannatused” ja “Apocalypto”).

“Hacksaw Ridge’i lahing” on erakordne tõestisündinud lugu sõjaväeteenistusest keeldunud Desmond Dossist (Andrew Garfield), kes päästis Okinawas II maailmasõja veriseima lahingu käigus 75 meest, ilma et oleks kordagi relvast tulistanud. Ta uskus, et sõda on vajalik, aga tapmine mitte. Ta oli II maailmasõja ajal ainus Ameerika sõdur, kes võitles eesliinil ilma relvata. Sõjaväearstina päästis Doss vigastatuid vaenlase tagalast, ravis sõdureid, trotsides kuulirahet, ning sai ise viimaks haavata, kui lõhkes granaat ja teda tulistasid snaiprid. Ta oli esimene sõjaväeteenistusest keelduja, kellele anti Kongressi aumedal.

Filmi pikkus: 2h 11 min
Alla 14 aastastele keelatud!

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.