Leedo ja tema firmad nõuavad ajalehelt Meie Maa üle 70 000 euro

Saaremaa maakonnalehte Meie Maa välja andva OÜ Saaremaa Raadio kontorisse on alates septembri algusest laekunud kolm kohtuteadet, mille kõigi ühine nimetaja on rahaline kahjunõue, mis kolme hagi peale kokku küünib 72 857 euroni, kirjutab Maaleht.

Kõik kolm tsiviilmenetlusse antud kohtuasja (nõuded vastavalt 21 857, 22 000 ja 29 000 eurot) lähtuvad moel või teisel konkureeriva maakonnalehe Saarte Hääl omanikult Vjatšeslav Leedolt või temaga seotud ettevõtetelt ning käsitlevad ajalehes Meie Maa ilmunud Leedo enda või tema ettevõtete tegemisi kajastavaid artikleid, väites, et neis on avaldatud valeandmeid.

Kunagi ka raadiosaateid edastanud ja nüüd vaid kohalike lehtede kirjastamisele keskendunud OÜ Saaremaa Raadio tegevjuht Priit Rauniste sõnul on iseäranis viimastel kuudel Saaremaa meediaäris valitseva õhkkonna tõttu jäänud mulje, et tarvitseb Meie Maa mõnes artiklis vaid mõnda Leedo äridega seotud firmat mainida, kui peagi võib oodata uut hagiteadet.

Tegelikult on Saaremaa päevaleht Meie Maa juba viimased kümmekond aastat pidanud karmi olelusvõitlust kohaliku konkurendi Saarte Häälega, mille 2006. aastal asutas just Vjatšeslav Leedo.

Pikemat käsitlust Saaremaal käivast meediasõjast loe Maalehest.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.