Saksamaal avatakse Ilon Wiklandi näitus

Näituse reklaamplakat Ilon Wiklandi illustratsiooniga
Näituse reklaamplakat Ilon Wiklandi illustratsiooniga

5.-15. novembril toimub Põhja-Saksamaal Oldenburgis traditsiooniline laste ja noorte raamatumess KIBUM, mis on sel aastal pühendatud Rootsile. Messi raames avatakse pühapäeval, 6. novembril Ilon Wiklandi illustratsioonide näitus „Über Tisch und Bänke“, mille on ettevalmistanud Berliini laste- ja noorte lugemiskeskus LesArt.

Näitusel on väljas umbes 60 Ilon Wiklandi originaalillustratsiooni: joonistusi, akvarelle, pastelle ja raamatukaane kujundusi. Näha saab ka üle 100 Wiklandi illustratsioonidega raamatu. Enamik illustratsioonidest pärineb Haapsalust Iloni Imedemaa galeriist.

SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid juhataja Anton Pärna sõnul tuntakse Ilon Wiklandi loomingu vastu jätkuvalt suurt huvi mitmel pool Euroopas. „Lisaks Saksamaale ollakse lähiajal Wiklandi illustratsioonide näituse korraldamisest huvitatud ka Soomes ja Jaapanis,” ütles Pärn. “Oleme taolisteks rahvusvahelisteks koostöödeks võimalusel alati valmis. Ilon Wiklandi pärandi tutvustamine on meie südameasi.“

Esimest korda saavad näituse külastajad vaadata filmi Ilon Wiklandist „Olen alati siin“ saksakeelsete subtiitritega.

Näituse avamisele on Haapsalust kutsutud Iloni Imedemaa juhataja Anne Suislep ja SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid juhataja Anton Pärn.

Näitus jääb Oldenburgis avatuks 27. novembrini.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.