Soome mastaapne petuskeem rajanes Eesti ehitajatel

Soomes kaks aastat toiminud ümbrikupalga ja maksupettuse skeemi oli hõlmatud ligi pool tuhat Eesti ehitajat, kes panid Soomes püsti koole ja lasteaedu. 10-20 eestlast on seetõttu ka kuriteos kahtlustatavad, kirjutab Ärileht.

Mullu sügisel Soomes avastatud skeemi uurima hakates hindas sealne politsei, et sellega seotud töötajaid on sadakond. Nüüd räägitakse juba 700 inimesest, kes, tõsi küll, polnud kõik ühel ajal tööl. Politsei on üllatunud skeemi mastaapsusest.

Skeem vahendas töötajaid Helsingi ja Espoo remondi- ja ehitustöödele, samuti endise Ida-Uusimaa maakonna territooriumil, mis hõlmab Helsingist idas ja kirdes asuvaid valdu. Muu hulgas töötasid „mustad” ehitajad mitmel munitsipaalehitusplatsil, rajades näiteks Espoos koole ja lasteaedu. Sinna organiseeris neid siiski allhankija, kes teinekord töötas omakorda allhankija heaks, nii et kohalik võim neid otseselt ei palganud.

Pikemalt loe Ärilehest.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.