Kohalik kogukond kutsub Läänemaa rahvast appi Kirimäe mõisa korrastamisel

Üks auväärne hoone Taebla lähistel, mis on õnnetus olukorras, ootab hoolivat kogukonda, kes puhuks sellele majale eluvaimu sisse ja päästaks kokkuvarisemisest.

Jutt käib Kirimäe mõisast, mis hakkab tulevikus kandma Kirimäe rahvamõisa nime ja kus tegutseb klubi. Maja on kompaktne ja hea ruumilahendusega ning seetõttu võiks ta pakkuda nii kohalikule rahvale kui ka kaugemalt tulijatele kultuurset meelelahutust. Oma koduselt hubaste ruumidega, avatud ja külalislahke kohalikule kogukonnale kui ka kõigile teelistele.

Selleks, et see ilus unelm saaks täituda, oleks vaja ka kõigi Teie abi.

Käimalükkamisel on projekt, heategevusürituste sari esialgu mõisahoonele uue katuse paigaldamise tarbeks. Majale on plaanis paigaldada S-kivi-kelpkatus roostadega, mis on ainuõige sellele majale. Suveks, kui alustatakse katusetöödega, loodame raha kokku saada.

Heategevusürituste sari kujutab endast ürituste jada, mis kestab esialgse plaani kohaselt terve aasta – üks üritus kuus.

Üritused toimuvad vastavalt olukorrale kas Kirimäe mõisahoovis või selle ruumides. Iga üritus on erinev ja sisuliselt traditsioonikeskne, antud aastaajale ja kuule iseloomulik.

Näiteks jõulukontsert, vastlapäeva tähistamine, nõidade kokkutulek volbriööl, mini-jaanituli oma õuel, tantsuõhtu naistepäevaks ja õudusteöö koos verdtarretavate juttudega (nüüd juba järgmise Halloweeni ajal), muinasjuttude jutustamine, muidugi kevadised talgud jne.

Mis täpsemalt, see jäägu üllatuseks. Teil on vaja ainult kohale tulla ja osa saada. Piletit nendele üritustele ei ole ja annetamine on vabatahtlik. Võib tulla ka lihtsalt ja tunda ennast hästi.

Üritustesarja avalöögi tahaks korraldada juba nüüd novembris ja ilmselt saab see olema elava muusikaga kontsert-tantsuõhtu. See peetakse Kirimäe mõisa suures saalis ja küünlavalgel, sest majas pole hetkel elektrit. Kindlasti soojad riided selga.

Külma vastu aitab ka kuum ingveritee, mida pakume kohapeal ja väike tervitusnaps. Sooja saamisel oleks tants suisa hädavajalik.

Kes täpselt esinema tuleb ja millal, küll varsti saate teada, ilmuvad kuulutused. Infot on üleval ka Facebookis, Lääne Elus, Läänlases ja kohalikus vallalehes. Olete oodatud kõik osalema, sest mida rohkem teid on, seda vingemaks üritus kujuneb.

Nõnda igal kuul kohal käies, saate tunda end vajalikuna ja hoida silma peal tulevase rahvamõisa käekäigul.

Ingrid Kesler
MTÜ Kirimäe Rahvamõis

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.