Peaminister Rõivast umbusaldas 63 Riigikogu saadikut

Taavi Rõivase juhitav valitsus on sunnitud ametist lahkuma, sest riigikogu avaldas peaministrile täna umbusaldust. Umbusaldamise poolt hääletas 63 saadikut, vastu oli 28 riigikogulast. Erapooletuid ei olnud, vahendas ERRi uudisteportaal.

Rõivas loobus ise võimalusest tagasi astuda, nagu soovitasid ülejäänud viis fraktsiooni oma teisipäevases avalduses. Ta pidas saadikute ees poliitilise ettekande ja vastas eranditult ainult oma koduerakonna saadikute küsimustele.

Pärast hääletustulemuse selgumist kinnitas Rõivas ajakirjanikele, et Reformierakond ei ole oma võitlust parempoolse maailmavaate eest kuidagi lõpetamas. Ta kinnitas, et on südamest uhke nende 961 päeva üle, mil tal on olnud võimalik Eesti riiki juhtida.

President Kersti Kaljulaid kutsus kolmapäeva õhtuks kõikide parlamendierakondade juhid Kadriorgu, et arutada igaühega neist kujunenud poliitilist olukorda.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.