Haapsalu Säästumarketis korduvate vargustega vahele jäänud naisele mõistis kohus pika katseajaga vanglakaristuse

Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumajas mõisteti oktoobris 18-kuulise katseajaga kuue kuu pikkune vanglakaristus 1972. aastal sündinud Galinale, kes käis süstemaatiliselt Haapsalu Säästumarketis vargil.

Pisivargused läksid naisele kalliks maksma, sest tal tuli tagantjärele hüvitada aktsiaseltsile Rimi Eesti Food 255 eurot ning aasta jooksul peab ta osade kaupa kinni maksma 837 euro suuruse kohtu menetluskulu.

Galina jäi esimest korda Haapsalu Säästumarketis vahele mullu 1. novembri hommikul, kui varastas 2,5 kilo veisefileed, Fazeri šokolaadi, AirWicki õhuvärskendaja ja 700 grammi kanafileed ehk kaupa kogusummas 28,08 eurot.

4. novembri hommikul varastas ta samast kauplusest kolm Fazeri šokolaadi, 2,5 kilogrammi kamarata välisfileed, 400 grammi vorsti Lemmik ja Airwick õhuvärskendaja (5,99 eurot) ehk kaupa kogusummas 24,66 eurot.

Vargused jätkusid 5. novembril. Taas hommikusel ajal varastas ta Säästumarketist kolm Fazeri šokolaadi, paki pesuvahendit Lenor, kaks kilogrammi sealihakuubikuid ja pudeli Borges õli. Kauba väärtus oli kokku 20,87 eurot.

6. novembri hommikul oli ta taas kaupluses kohal ja varastas kaupa koguväärtuses 22,31 eurot.

Galina varguste muster kordus. Samalaadseid asju varastas ta ka 9., 11., 12., 20., 21. ja 23. novembril – iga kord natuke pärast kella 9 hommikul.

Kuritegudega tekitas Galina Rimi Eesti Food Aktsiaseltsile varalise kahju kogusummas 202,28 eurot, kuid Rimi Eesti Food AS esitas kriminaalasjas tsiviilhagi summas 255 eurot.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.