FOTOD: Lääne- ja Hiiumaa noored jalgpallihuvilised lustisid koos lapsevanematega Lihulas

This slideshow requires JavaScript.

Lihulas toimus Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi korraldusel saalihooaja avaturniir. Isadepäevale pühendatud turniiril mängisid 7-9-aastased noored sporditüdrukud ja poisid.

Juba 22. aastat peetud saalihooaja avaüritus on Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi üks pikema traditsiooniga ettevõtmisi, mis kutsub selles vanuses lapsi lustima ja spordist rõõmu tundma. Virtsus 1995. aastal esimest korda toimunud jalgpallipäev on aastakümneid endas kandnud põhiväärtustena rohkem kui lihtsat tavalist saaliturniiri. Lisaks turniirile on noortele pakutud alati ka muid tegemisi.

Sel aastal näiteks olid kavas teatevõistlus ja löögivõistlus. Pisikestele sportlastele on sel päeval kaasa elama tuldud perekonniti ja lapsevanemaid on sporditegemisse alati ka kaasatud. Lisaks on selle päeva suurim mõte see, et palliväljakul saaksid lustida lõuna-läänemaa piirkonna pisematest pisemate koolide lapsed.

Eriline on ka see, et kunagi lapsena ise sel võistlusel osalenud poisid on nüüd leidnud treenerina tee minekuks nagu teisele ringile. Priit Tein, kes lapsena Vatla kooli esindas, juhendab nüüd sama kooli pisikesi vutipoisse.

Käesolevast võistlusest võttis ühe võistkonnana osa näiteks Vatla ja Kõmsi koolide ühisvõistkond, kelle ridades tegid kaasa ka kaks tütarlast. Vatla koolis õpib lapsi 11 ja Kõmsi koolis 23.

Lisaks neile mängisid veel Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi, Hiiumaa Jaanika JK ja Läänemaa Jalgpalliklubi kaks võistkonda.

Turniiri võitis Hiiumaa, tublid olid ka kõik teised

Turniiri tähtsaimaks eesmärgiks ei olnud võistkonnad sportlikult ritta seada, ent kui mängus on pall ja lüüa tuleb väravaid, siis kirja see ikka panna tuleb. Teistest natuke osavamad olid Hiiuma Jaanika JK pisikesed jalgpallipoisid Kermo Põtter, Kermo Jääger, Mikk Vallikivi, Uku Härmson, Karl Artur Valk, Janori Remmelg. Poiste treener on Jaanika Küttim.

Tublid olid ka kõik teised, väravaid lõid kõik võistkonnad. Järgnesid Triin Vellemäe juhendatavad Läänemaa JK kaks võistkonda ja siis Vatla/Kõmsi ning Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi. Lõunaläänlasi treenivad Priit Tein ja Jaanus Getreu.

Kuigi jalgpalliturniiril oli kirge, ilusaid väravaid, emotsioone ja ka kaotusepisaraid, pakkus lastele suurimat hasarti teatevõistlus. Viis eri raskusastmega võistlust täitsid Lihula gümnaasiumi spordimaja kõrvulukustava kaasaelamisega. Ja seda mitte ainult laste, vaid ka võistlusele kogunenud paljude lastevanemate poolt. See oli eriti meeldiv, kuidas vanemad kaasa elasid.

Sama huvitav ja pinget pakkuv oli ka löögivõistlus. Iga võistkond tõmbas endale loosiga vastase, kelle väravavahile oma löögioskust näidata tuli. Kiita said nii lööjad kui ka väravavahid.

Pärast söödi koos maitsvat kringlit, puuvilju ja kosutati end karastusjoogiga. Koos koguneti ka ühispildile.

Suur tänu kõigile! Lastepoolne tänu veel Tiiu Kõrvitsale, Andres Arumäele, Lihula Leivale ja Lihula Tarbijate Ühistule.

Jaanus Getreu

Fotod: Jaanika Küttim

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.